Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DUBROVNIKU UMRO 22-GODIŠNJAK

Zatvorenici pritvoreniku dali metadone, on preminuo

Ilustracija
FREEPIK
27.05.2024.
u 08:13

Jedan od osumnjičenika je bio ovisnik kojem je bila izrečena i mjera liječenja od ovisnosti. U sklopu tog liječenja, on je kao supstitucijsku terapiju dobivao metadone, no te metadone očito nije uzimao, već ih je koristio za daljnju preprodaju ili razmjenu dobara unutar zatvora.

Da droga u hrvatske zatvore ulazi iako ne bi smjela, i nije neka tajna, kao što nije i neka tajna da se ponekad neki "stanovnici" hrvatskih zatvora predoziraju i - umru. Upravo to, nažalost, dogodilo se 22-godišnjaku, koji je lani koncem godine pritvoren zbog sumnje da je sudjelovao u razbojstvu tijekom kojeg je sa svojim kompanjonima upao u kuću 77-godišnjakinje, nakon čega su je svezali, poprskali tzv. paper sprejom te orobili.

Mladić je nakon toga bio uhićen te je završio kao istražni zatvorenik u zatvoru u Dubrovniku. Tamo su u prosincu 2023. kao zatvorenici bili i 44-godišnjak i 38-godišnjak, protiv kojih je ŽDO Dubrovnik sada pokrenuo istragu jer ih sumnjiči da su drugome omogućili konzumaciju droge. Njih se dvojica sumnjiče da su 28. prosinca 2023. kao zatvorenici u dubrovačkom zatvoru, u jednoj od prostorija za smještaj zatvorenika, 22-godišnjaku dali supstitucijsku terapiju, koju je uzimao jedan od osumnjičenika.

Konkretnije, jedan od osumnjičenika je očito bio ovisnik kojem je bila izrečena i mjera liječenja od ovisnosti. U sklopu tog liječenja, on je kao supstitucijsku terapiju dobivao metadone, no te metadone očito nije uzimao, već ih je koristio za daljnju preprodaju ili razmjenu dobara unutar zatvora. Uglavnom, oni su 22-godišnjaku dali te metadone, a posljedica toga bila je njegova smrt. Preminuo je 29. prosinca 2023. 

U međuvremenu, jedan od muškaraca koji se sada sumnjiči da mu je omogućio konzumaciju droge, koji je u međuvremenu bio pušten iz zatvora, ponovo je uhićen i pritvoren, dok je drugi osumnjičenik od ranije na izdržavanju kazne. Što se, pak, tiče preminulog 22-godišnjaka, on je uz hrvatsko imao i bh. državljanstvo, a zbog razbojstva u kojem je sudjelovao, ŽDO Dubrovnik je nedavno pokrenuo istragu protiv četiri osobe zbog sumnje da su 30. svibnja 2023. u Opuzenu tijekom noći provalili u kuću 77-godišnjakinje.

VEZANI ČLANCI:

Među osumnjičenima je bio i unuk 77-godišnjakinje koji je suosumnjičenicima kazao da u kući njegove bake ima novca i zlata. Opisao im je raspored prostorija u kući, pa se oni terete da su obili jedan prozor, a nakon što su provalili u kuću, u njoj su zatekli i 77-godišnjakinju. Šokiranu ženu su oborili na pod, vezali je trakom te su joj poprskali oči tzv. peper sprejom. Nakon što su je svladali, pretražili su kuću te našli oko 65.000 dolara koje su odnijeli. Odnijeli su i zlato, koje su međusobno podijelili.

Protiv jednog osumnjičenika istraga je proširena i jer ga se sumnjiči da je u listopadu 2022. okrao istu žrtvu, i to tako što joj je provalio u kuću. Osim toga sumnjiči ga se i za iskorištavanje djece za pornografiju.

FOTO Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija bi prvo gađala ove lokacije

Ilustracija
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije