Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD CESSNE KOD LUČKOG

Brat poginulog: 'Kad sam uspostavio poziv, bio sam najsretniji čovjek na svijetu. No, samo na sekundu'

Zagreb: Kraj aerodroma Lučko srušio se manji zrakoplov
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/18
27.05.2024.
u 21:52

"Nikad nije u njemu bilo mržnje, upiranja prstom, ružnih komentara, pričanja iza leđa… Ljubav, pomoć i empatija bile su odlike njegovog karaktera. Mrava ne bi zgazio", kaže Mario o svom bratu Ivanu

Zrakoplov Cessna srušio se u subotu, 25. svibnja, na području naselja Lučko oko 15.50 sati. Kako je navela Policijska uprava zagrebačka, odmah po zaprimanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik. U padu zrakoplova poginuo je Ivan Đaković (30), a četiri su osobe ozlijeđene. Ivana je brat Mario posljednji put vidio u petak, nakon partije biljara. Ivan je otišao ranije na spavanje jer je ujutro išao na skakanje padobranom. 

"Roditelji su nas odgojili najljepše moguće, tata je bio i na ratištu, jako rijetko smo imali nesuglasice. Držali smo se zajedno, uvijek smo si mogli sve reći. Ivan mi nije bio samo brat, nego i prijatelj", ispričao je Mario za Jutarnji list te dodao kako je njegov brat živio život punim plućima. 

"Nikad nije u njemu bilo mržnje, upiranja prstom, ružnih komentara, pričanja iza leđa… Ljubav, pomoć i empatija bile su odlike njegovog karaktera. Mrava ne bi zgazio", kaže.

 

GALERIJA Vatrogasci pronašli zrakoplov koji je pao kraj Zagreba: Jedna osoba poginula
Zagreb: Kraj aerodroma Lučko srušio se manji zrakoplov
1/18

Ivan je završio srednju školu za montera klima-uređaja, pomagao ocu na građevini te nakratko radio u Njemačkoj. U Hrvatsku se vratio s 20 godina te položio ispit za motor. 

"Imao je valjda sve vozačke dozvole, osim za tramvaj i avion pa se prije nekih sedam godina zaposlio kao vozač, prvo saniteta, a zatim je počeo voziti i kola hitne pomoći u zaprešićkom Domu zdravlja. Volio je to, odgovaralo mu je radno vrijeme od 12 sati, pa cijeli dan slobodan", ispričao je njegov brat. Ivan je, naime, u Domu zdravlja pronašao ljubav - mladu liječnicu Luciju. Namjeravao je promijeniti posao te se zaposliti kao skiper.

Kad je čuo da se dogodila zrakoplovna nesreća, Mario je zvao brata. "Kad sam napokon uspostavio poziv, bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Međutim, samo na sekundu. Jer na Ivanov telefon nije se javio on… Glas je rekao neka se ne brinem, da je samo pronađen telefon i nada se vratila. Sve dok je više nije bilo. Ivan je poginuo", navodi za Jutarnji list.

 

VIDEO HGSS o padu zrakoplova: 'U roku 2 sata od dojave, svi unesrećeni bili su predani bolnici'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije