Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najberačica grožđa

Za naslov će se boriti 12 djevojaka u devet disciplina

beračica grožđa (1)
Foto: Anton Ficko/ VLM
1/4
18.08.2013.
u 13:44

Kandidatkinje za Ružicu Vinodola 2013. (1). Za prestižni naslov borit će se djevojke iz Bribira, Kastva, Novog Vinodolskog, Povila i Zagreba (2). Folklorna skupina KUD-a Bribir pobrinula se za dobru atmosferu (3 i 4).

BRIBIR - Martina Lekaj, Jelena Stanić, Karla Butorac, Mia Bležević, Vita Anić, Ivana Rubeša, Iva Stošić, Žana Jurčić, Ana Papić, Bruna Mavrinac, Petra Opačić i Doris Košćak djevojke su stare između 16 i 29 godina iz Bribira, Kastva, Novog Vinodolskog, Povila i Zagreba koje će se ove godine pokušati izboriti za naslov najberačice grožđa, Ružice Vinodola 2013.

Riječ je o desetom izdanju originalne turističke manifestacije kojoj je podloga običaj koji se do 1880. godine održavao na kraju berbe grožđa u vinogradima Vinodolske doline u zaleđu Novog Vinodolskog. Među djevojkama, trgačicama grožđa, prema usmenoj predaji birala se najmarljivija i najspretnija, što je presudno i u turističkoj inačici.

Naime, u Bribiru su se kandidatinje samo predastavile publici, da bi se samo natjecanje u brzini branja grožđa i njegovu ručnom i nožnom mašćenju održalo u četvrtak u vinogradima Pavlomira u novljanskom zaleđu. U petak i subotu djevojke će se ogledati u disciplinama poput čepljenja boce, njenog etiketiranja pa potom i otčepljivanja kako bi se na kraju dobila deseta Ružica Vinodola.

Program izbora Ružice Vinodola 2013. popratit će kao i prijašnjih godina sajam domaćih proizvoda, bogata ponuda ića i pića, te zabava uz klape i tamburaške sastave. Organizatori, turističke zajednice Vinodolske općine i Novog Vinodolskog i ove godine očekuju najmanje pet tisuća posjetitelja na svakoj od tri natjecateljske večeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije