Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTURA Kultni Bunari otvorit će se koncertom Masima i I. Husar

Za mjesec dana ponovno se otvara multimedijalni šibenski kafić

07.05.2009.
u 17:39

Bunari – tajne Šibenika, multimedijalni prezentacijski centar šibenske povijesti i kafić smješten u srednjovjekovnom, u kamenu isklesanom bunaru u neposrednoj blizini katedrale sv. Jakova, trebao bi za mjesec dana ponovno otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Zatvoreno tri godine
Počevši kao projekt Siniše Sljepčevića, vlasnika tvrtke Experia, nakon nepunih godinu dana projekt je propao i to zbog neisplativosti, prema riječima tadašnjega koncesionara. Prostor je došao u vlasništvo OTP banke, kreditora navedene firme, koja je raspisala novi natječaj.

– Stvarno je šteta da ovakav prostor zjapi prazan gotovo tri godine. Za radova na Trgu četiri bunara, koji je bio točno iznad, zbog rekonstrukcije i micanja bunarskih kruna kroz velike rupe na stropu curila je voda. Posebnim pumpama izvukli smo vlagu iz zidova i prostora, a sanacijom trga iznad saniran je i strop – kazao je Ivica Pilić, koji je uz Ivana Livića, novi upravitelj objekta.

Prema njegovim riječima, uređivanje unutrašnjosti kafića je pri kraju, a obnovit će se i dopuniti izložbeni postav, u kojem će svi posjetitelji moći dobiti potpune informacije o šibenskoj povijesti.

Moći će doznati sve od utemeljenja Krešimirova grada, bitaka, narodne nošnje, do osoba koje su obilježile noviju šibensku povijest, poput Dražena Petrovića. Zimi će se u “muzej” moći besplatno, a ljeti za 10 kuna.

– Kultura nam je u prvom planu. Iz tog razloga ćemo se više orijentirati na maštovit i sadržajno bogat program, a ne još jedan u nizu tipičnih gradskih kafića.

Planiramo kreirati bogat klupski program, od različitih svirki domaćih i stranih bendova, rock, blues i jazz usmjerenja do predstavljanja likovnih, dramskih i drugih kulturnih ostvarenja, večeri vina.... U tu svrhu tiskat će se mjesečni program kako bi svi zainteresirani posjetitelji u svakome trenutku mogli znati što se događa – ističe Pilić.

Otvaranje 5. lipnja
Svoja vrata trebao bi otvoriti 5. lipnja koncertom Matije Dedića, Ivane Husar i Masima Savića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije