Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Za izgubljenju ili oštećenu prtljagu u vlaku odšteta od 1285 eura

vlak1
Anto Magzan
04.12.2009.
u 09:00

Europska komisija je objavila novu uredbu koja štiti prava putnika u željezničkom prometu. Uvodi se i naknada od 25 posto cijene karte za kašnjenja od jednog do dva sata.

Građani Europske unije koji se voze vlakovima imat će pravo na naknadu od 1285 eura po komadu prtljage u slučaju oštećenja ili gubitka, te naknadu od 25 posto cijene karte za kašnjenja od jednog do dva sata, odnosno 50 posto cijene karte za kašnjenja od dva ili više sati.

Objavila je to Europska komisija u novoj uredbi o pravima putnika u željezničkom prometu, te odgovornosti željezničkih tvrtki.

Države članice mogu zatražiti odgodu primjene novih odredbi na nacionalnom teritoriju od najviše 15 godina. Moguća su i trajna izuzeća za usluge u lokalnom željezničkom prijevozu, ali ne i prekograničnom.

Ključne riječi

Komentara 3

RE
real
09:15 04.12.2009.

a koliko je ako ti izgube prtljagu u avionu ??

OB
-obrisani-
09:08 04.12.2009.

Za izgubljenju ili oštećenu prtljagu u vlaku odšteta od 1285 eura =================== 0 Uh, kad to kod nas krene biti će izgubljene prtljage koliko hoćeš. Dobar izvor zarade za naše uvježbane ugledne ljude iz društveno prihvatljivih obitelji.

DO
doklerbo
18:33 09.12.2009.

Eh,tada ce porasti broj dogovorenih lopova,ali sigurno nagovorenih,a naravno i onih koji ce prtljagu bacati kroz prozor.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije