Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Za izgubljenju ili oštećenu prtljagu u vlaku odšteta od 1285 eura

Europska komisija je objavila novu uredbu koja štiti prava putnika u željezničkom prometu. Uvodi se i naknada od 25 posto cijene karte za kašnjenja od jednog do dva sata.
04. prosinca 2009. u 09:00 3 komentara 6 prikaza
vlak1
Foto: Anto Magzan

Građani Europske unije koji se voze vlakovima imat će pravo na naknadu od 1285 eura po komadu prtljage u slučaju oštećenja ili gubitka, te naknadu od 25 posto cijene karte za kašnjenja od jednog do dva sata, odnosno 50 posto cijene karte za kašnjenja od dva ili više sati.

Objavila je to Europska komisija u novoj uredbi o pravima putnika u željezničkom prometu, te odgovornosti željezničkih tvrtki.

Države članice mogu zatražiti odgodu primjene novih odredbi na nacionalnom teritoriju od najviše 15 godina. Moguća su i trajna izuzeća za usluge u lokalnom željezničkom prijevozu, ali ne i prekograničnom.

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • real:

    a koliko je ako ti izgube prtljagu u avionu ??

  • -obrisani-:

    Za izgubljenju ili oštećenu prtljagu u vlaku odšteta od 1285 eura =================== 0 Uh, kad to kod nas krene biti će izgubljene prtljage koliko hoćeš. Dobar izvor zarade za naše uvježbane ugledne ljude iz društveno prihvatljivih obitelji.

  • doklerbo:

    Eh,tada ce porasti broj dogovorenih lopova,ali sigurno nagovorenih,a naravno i onih koji ce prtljagu bacati kroz prozor.....