Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Vijećnike SDSS-a plaši predškolski odgoj na srpskom jeziku

školarci
Foto: Shutterstock
29.02.2016.
u 23:28

Neusvajanjem financijskog izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2 od strane većine vijećnika u Gradskom vijeću Vukovar uočava se moguća namjera vladajuće pozicije i "poslušnika" u Vijeću da destabiliziraju ovu manjinsku ustanovu, izvijestio je Klub vijećnika SDSS-a

Klub vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću smatra da neprihvaćanje financijskog plana dječjeg vrtića koji provodi predškolski odgoj na srpskom jeziku upućuje na zaključak da vladajući možda žele smijeniti sadašnje rukovodstvo vrtića, a možda i ugasiti tu ustanovu.

Neusvajanjem financijskog izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2 od strane većine vijećnika u Gradskom vijeću Vukovar uočava se moguća namjera vladajuće pozicije i "poslušnika" u Vijeću da destabiliziraju ovu manjinsku ustanovu s mogućim krajnjim ciljem smjene aktualnog rukovodstva pa možda i gašenje ustanove, izvijestio je Klub vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

Vijećnici SDSS-a napustili su sjednicu Gradskog vijeća u ponedjeljak, nakon što odlukom vijećnika nije prihvaćeno financijsko izvješće o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2, u kojem se provodi predškolski odgoj na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. 

Za izvješće su glasovali vijećnici SDSS-a, SDP-a i HNS-a, protiv je bilo dvoje vijećnika HKS-a i vijećnik SNS-a dok su vijećnici HDZ-a, te vijećnice HDSSB-a i Bandić Milan 365 Stranke rada i solidarnosti bili suzdržani.

"Kako je neusvajanje financijskog izvješća izvedeno bez ikakve valjane i suvisle argumentacije i primjenom dvostrukih standarda, Klub vijećnika SDSS-a bio je primoran u znak prosvjeda napustiti sjednicu Gradskog vijeća, dajući time do znanja da se protivi ovakvoj praksi", navode iz Kluba vijećnika SDSS-a.

Podsjećaju kako je i Dječji vrtić Vukovar 1, u kojem se provodi program na hrvatskom jeziku i latiničkom pismu, poslovnu godinu završio s financijskim gubitkom i pored toga što mu je iz gradskog proračuna ranije isplaćeno 90 posto sredstava, dok je Dječjem vrtiću Vukovar 2 isplaćeno 67 posto sredstava. 

To međutim, nije bila nikakva prepreka da financijsko izvješće Dječjeg vrtića Vukovar 1 ipak bude usvojeno, ističe Klub vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

>>I SDSS osudio napad na 20-godišnjeg Vukovarca: Jedan od napadača u istražnom zatvoru

>>Bauk srušio antićirilični Statut Grada Vukovara

Komentara 14

DU
Deleted user
00:26 01.03.2016.

U čemu je problem? Ako žele srbski vrtić neka im plati srbija ili sami...Ovo je Hrvatska i ovdje važe Hrvatski zakoni !!!

TH
than
01:20 01.03.2016.

Predskolsi na srpskom ?!?!?! Svasta... Ova drzava se treba postaviti da se sve uci na hrvatskom jeziku, a, ako zele nauciti cirilicu neka uce fakultativno.... Ako vec zele. Ne bi bilo niti na odmet Hrvatima da savladaju cirilicu (pa kome smeta moze i rusku, jer je drugacija), kao sto smo je i mi naucili kada je bila obavezna. Nista nije sramota znati....

DU
Deleted user
00:27 01.03.2016.

Sad će pupi da nariče...pljuc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije