Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vijećnike SDSS-a plaši predškolski odgoj na srpskom jeziku

Neusvajanjem financijskog izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2 od strane većine vijećnika u Gradskom vijeću Vukovar uočava se moguća namjera vladajuće pozicije i "poslušnika" u Vijeću da destabiliziraju ovu manjinsku ustanovu, izvijestio je Klub vijećnika SDSS-a
29. veljače 2016. u 23:28 14 komentara 1517 prikaza
školarci
Foto: Shutterstock

Klub vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću smatra da neprihvaćanje financijskog plana dječjeg vrtića koji provodi predškolski odgoj na srpskom jeziku upućuje na zaključak da vladajući možda žele smijeniti sadašnje rukovodstvo vrtića, a možda i ugasiti tu ustanovu.

Neusvajanjem financijskog izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2 od strane većine vijećnika u Gradskom vijeću Vukovar uočava se moguća namjera vladajuće pozicije i "poslušnika" u Vijeću da destabiliziraju ovu manjinsku ustanovu s mogućim krajnjim ciljem smjene aktualnog rukovodstva pa možda i gašenje ustanove, izvijestio je Klub vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

Vijećnici SDSS-a napustili su sjednicu Gradskog vijeća u ponedjeljak, nakon što odlukom vijećnika nije prihvaćeno financijsko izvješće o poslovanju Dječjeg vrtića Vukovar 2, u kojem se provodi predškolski odgoj na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. 

Za izvješće su glasovali vijećnici SDSS-a, SDP-a i HNS-a, protiv je bilo dvoje vijećnika HKS-a i vijećnik SNS-a dok su vijećnici HDZ-a, te vijećnice HDSSB-a i Bandić Milan 365 Stranke rada i solidarnosti bili suzdržani.

"Kako je neusvajanje financijskog izvješća izvedeno bez ikakve valjane i suvisle argumentacije i primjenom dvostrukih standarda, Klub vijećnika SDSS-a bio je primoran u znak prosvjeda napustiti sjednicu Gradskog vijeća, dajući time do znanja da se protivi ovakvoj praksi", navode iz Kluba vijećnika SDSS-a.

Podsjećaju kako je i Dječji vrtić Vukovar 1, u kojem se provodi program na hrvatskom jeziku i latiničkom pismu, poslovnu godinu završio s financijskim gubitkom i pored toga što mu je iz gradskog proračuna ranije isplaćeno 90 posto sredstava, dok je Dječjem vrtiću Vukovar 2 isplaćeno 67 posto sredstava. 

To međutim, nije bila nikakva prepreka da financijsko izvješće Dječjeg vrtića Vukovar 1 ipak bude usvojeno, ističe Klub vijećnika SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

>>I SDSS osudio napad na 20-godišnjeg Vukovarca: Jedan od napadača u istražnom zatvoru

>>Bauk srušio antićirilični Statut Grada Vukovara

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Deleted user:

    U čemu je problem? Ako žele srbski vrtić neka im plati srbija ili sami...Ovo je Hrvatska i ovdje važe Hrvatski zakoni !!!

  • than:

    Predskolsi na srpskom ?!?!?! Svasta... Ova drzava se treba postaviti da se sve uci na hrvatskom jeziku, a, ako zele nauciti cirilicu neka uce fakultativno.... Ako vec zele. Ne bi bilo niti na odmet Hrvatima da savladaju cirilicu (pa kome ... prikaži još! smeta moze i rusku, jer je drugacija), kao sto smo je i mi naucili kada je bila obavezna. Nista nije sramota znati....

  • Deleted user:

    Sad će pupi da nariče...pljuc...