Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužitelj za ratne zločine

Vukčević: Ukidanje presude za Lovas je uvreda za žrtve i sramota za Srbiju

Lovas
Goran Ferbezar/PIXSELL
21.01.2014.
u 15:00

On drži kako je "opasno za demokraciju jedne države kada niži sudovi ne poštuju stavove viših".

Glavni tužitelj za ratne zločine u Srbiji, Vladimir Vukčević je u intervjuu beogradskom dnevniku Danas rekao kako ukidanjem nekih presuda i uvažavanjem žalbi za ratne zločine pojedinci iz srpskog pravosuđa "pokušaju se, iako to nitko nije tražio od njih, dodvoriti određenim političkim krugovima" te da je u Srbiji "u tijeku relativizacija ratnih zločina".

- U sudskim odlukama koje su nam dostavljene već smo našli niz proturječnosti koje će biti razlog za ulaganje zahtjeva za zaštitu zakonitosti - kaže Vladimir Vukčević odgovarajući na pitanje o ukidanju presuda u slučajevima "Lovas", "Gnjilanska grupa", kao i o odluci Ustavnog suda Srbije da usvoji žalbu Saše Radaka, osuđenog na 20 godina zatvora zbog zločina na Ovčari, koju je uložio "zbog povrede prava na pravično suđenje". On drži kako je "opasno za demokraciju jedne države kada niži sudovi ne poštuju stavove viših".

- Ovakve odluke će na međunarodnom planu nanijeti veliku štetu Srbijiuvrijedile su žrtve, a nimalo ne nalikuje ni na pravdu ni na adekvatnu primjenu prava - ocjenjuje Vukčević, a spominjući slučaj bivšeg "Škorpiona" Slobodana Medića osuđenog za ubojstvo skupine Bošnjaka u Trnovu među kojima su bili i maloljetnici, koji je poginuo u prometnoj nesreći za slobodnog vikenda, rekao je kako u zatvorima najveće zločince "nagrađuju u skladu sa zatvorskim propisima".

- Ne mogu zaboraviti bol obitelji onih golobradih dječaka kojima su "Škorpioni" svjesno oduzeli živote, rugali im se pred smrt i snimali njihovo streljanje. Mislim da je nagrada onima koji su počinili najteže zločine štetna za državu, za pravdu, i loša i uvrjedljiva poruka obiteljima strijeljanih dječaka u Trnovu. Na taj način su "Škorpioni" učinili stravičan zločin i nanijeli veliku štetu i sramotu srpskom narodu- rekao je Vukčević.

>> Pod prijetnjom oružja natjerali ih u minsko polje

Komentara 3

Avatar Seugushi Kolkopushi
Seugushi Kolkopushi
15:17 21.01.2014.

očekujemo da mali Ivica, Zoki, i veliki demokrati satelitskih građanskih akcija neće puniti naslovnice svojim negodovanjem, obzirom da ih na balkanskim prostorima uzbuđuju jedino Thompson, katolička crkva i "koketiranje hrvata s fašizmom"

WC
wolf_cro
15:13 23.01.2014.

Jedini zločin koji su Škorpioni učinili za srbe je što su to snimili i inkriminirali Srbiju za sudjelovanje u agresiji na BiH. Same likvidacije njima nisu ni najmanje sporne.

DP
Dule Pacov
09:14 22.01.2014.

čudno... savijamo grbinu pred kljastim i sakatim, od zla oca i od gore majke, ugled?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije