Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO METEOROLOG ČAČIĆ

Vrhunac toplinskog vala tek slijedi, upaljen crveni Meteoalarm: 'Bit će jedan od najsnažnijih ovog ljeta'

Dubrovnik: Turisti se nastoje rashladiti u obližnjim fontanama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
21.08.2023.
u 20:25

Prema najavama DHMZ-a, sutra se očekuje sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme s temperaturama do 37 Celzijevih stupnjeva

Iako su u Hrvatskoj posljednjih dana zabilježene izrazito visoke temperature, čini se kako vrhunac toplinskog vala tek slijedi. Meteorolog Ivan Čačić najavio je za Dnevnik Nove TV kako će on zahvatiti cijelu Hrvatsku. 

- Možemo očekivati jačanje toplinskog vala, ne samo na Jadranu nego i u kontinentalnom dijelu. Već ujutro na Jadranu će biti vruće, u Dubrovniku tako najniža temperatura prije izlaska sunca bit će 30 Celzijevih stupnjeva - najavio je, dodajući kako je moguće da će se raditi o jednom od najsnažnijih toplinskih valova ovog ljeta. 

- To ćemo vidjeti naknadnim istraživanjem, ali sigurno jedan od najsnažnijih. Pogotovo tamo u drugom djelu tjedna - dodao je.  No, nakon što prođe vrhunac toplinskog vala, Čačić najavljuje kako bismo mogli očekivati i jake oluje. 

POVEZANI ČLANCI:

- Prema današnjem prognostičkom materijalu, potkraj nedjelje i noći na ponedjeljak očekujemo izražajni prodor sa sjeverozapada. Sada samo ovisi o tome hoće li zahladiti u prizemlju ili po visini. Ako će zahladiti najprije po visini, tada možemo očekivati zaista žestoke oluje i superćelijske kumulonimbuse. Naravno, o tome svakako treba pratiti vremenska izvješća pa ćemo vidjeti hoće li taj prognostički materijal biti dosljedan kao što je to i do sada - kazao je.

Prema najavama DHMZ-a, sutra se očekuje sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme s temperaturama do 37 Celzijevih stupnjeva. Vjetar na kopnu većinom slab, duž obale noću i ujutro slaba i umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, najavljuje se, dok će za područje Rijeke, Kvarnera, Istre i Dubrovnika biti upaljen crveni Meteoalarm zbog iznimno visokih tempratura. Na području Splitsko-dalmatinske županije i srednjeg Jadrana bit će upaljen narančasti alarm s temperaturama do 35 Celzijevih stupnjeva. 

>> VIDEO Oluja Hilary uzrokovala brojne poplave i štete u južnoj Kaliforniji

Komentara 3

CA
cavecanem
07:15 22.08.2023.

Tomašević je čudotvorac. Iako je najtoplije ljeto ikad (po DHMZ) trava nikad nije bila ovako visoka i zelena u kolovozu. Pravi dokaz da zelene politike djeluju.

TH
than
23:34 21.08.2023.

Kako god... Kada dođem da obiđem ono što još nije pokradeno očekujem lijepe irske temperature. Dakle, 20 najviše.

LE
LeonardoGoldman
22:19 21.08.2023.

Prema 7 dnevnoj prognozi DHMZ-a za Zagreb najvisa dnevna temp. ce biti 34 stupnjeva. Obzirom da se nalazimo u razdoblju klimatske histerije upogonjene CO2 lobijem koji ‘spasava svijet’ puneci vlastite djepove ova temperatura zasluzuje epitet paklene vrucine koji se mora ukorijeniti u sve glave ovoga svijeta. Dakle, biti ce pakleno, topiti ce se asfalt i plasticni dijelovi na autima, necemo moci disati, sve ce goriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije