Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odjava prebivališta

Vraćanje osobne iskaznice ne znači gubitak državljanstva

osobna iskaznica
MUP
29.11.2013.
u 21:11

Hrvati iz BiH masovno se odjavljuju i vraćaju osobne iskaznice u strahu od kazni

PU brodsko-posavska dosad je donijela 31 rješenje o odjavi prebivališta. Nakon informacije da ih Hrvati iz BiH masovno odjavljuju i vraćaju osobne iskaznice u strahu od kazni, iz policije objašnjavaju da hrvatski državljani koji su se iselili iz RH moraju odjaviti prebivalište i vratiti osobnu kako bi bila poništena, ali time ne gube hrvatsko državljanstvo.

Komentara 10

Avatar ivanvard
ivanvard
21:51 29.11.2013.

I mene zanima da li i Srbi koji ne žive u HR vraćaju osobne ili ne. Stalno pričaju o Hrvatima a o Srbima ništa. Zato mi nije jasno kako to da dolaze teški dani za Srbe u Hrvatskoj kako Pupavac govori.

BL
Blekpanther
21:41 29.11.2013.

Moze li nam itko normalan odgovoriti sta trebamo naprviti mi koji smo na "privremenom radu" u inozemstvu vise od 40 godina, dali smo se mi iselili? Zasto nas pozivaju u konzularna predstavnistva valjda sami znaju radi cega smo ovdje jerer su nam vec izdali dokumente na osnovi podataka iz Hrvatske? Ili trebamo navaliti u konzulate i to platiti dabi ovi sposobnjakovici dalje otkrili kako im Srbi uzimaju socijalnu pomoc a zive u Srbiji a ovim su izgleda vazniji B-H Hrvati. Dali je koji Srbin odjavio boraviste vjerojatno Vedran Belan nije trazio informaciju!!!

PF
Peregrine_Falcon
21:41 29.11.2013.

Ma jasno je da se time ne gubi državljanstvo, samo se uvodi red. No nas vjerojatno većinu zanima vraćaju li i Srbi koji ne žive u Hrvatskoj svoje osobne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije