Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZNO U PROMETU

Vozite li se u ovoj europskoj zemlji - pripazite! Zbog nekih prekršaja oduzimaju i vozilo

Ilustracija
Axel Heimken/DPA
23.09.2023.
u 12:00

Nećete se dobro provesti ako pretjerate za volanom u Danskoj

Za teške prekršaje u vožnji mnoge europske zemlje predvidjele su velike kazne. Jedna od kazni je i oduzimanje vozila onima koji pretjeraju za volanom. Među tim državama je i Danska čija policija automobile oduzima u nekoliko slučaja.

Ako vozite više od 100 km/h i prekoračite dopuštenu brzinu više od dva puta (primjerice 110 km/h umjesto dopuštenih 50 km/h). Isto tako, auto će vam oduzeti odmah ako vozite više od 200 km/h, piše HAK Revija.

VEZANI ČLANCI

Postoje i drugi prometni prekršaji koji mogu dovesti do oduzimanja, a oni uključuju: vožnju pod utjecajem alkohola s više od dva promila alkohola u krvi, bezobziran stil vožnje, ubojstvo iz nehaja pod osobito otegotnim okolnostima, neposrednu opasnost za život ili imovinu osobe, značajnu štetu zdravlju osobe pod posebno otegotnim okolnostima.

VIDEO Snimka sukoba dva tenka - ukrajinska posada je pobijedila

Ključne riječi

Komentara 2

OL
olujasviholuja
13:00 23.09.2023.

Takve zakone treba i Hrvatska. Danska ima najmanje poginulih u prometu na 1 mil. stavnovnika,a mi smo na začelju sa bugarskom i. Rumujskom

PE
Pepe1957
14:07 23.09.2023.

Svakako uvesti i u Hrvatsku jer je to jedino što bi moglo donekle suzbiti obijesnu vožnju tatinih sinova i kćeri. Oduzimanje bez obzira na vlasnika vozila (jer je obično to tatica ili njegova firma) pa neka onda vlasnik ganja vozačača za naknadu štete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije