Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometne "nezgode"

Dobio pet kazni u jednom danu jer je snimljen u brzoj vožnji na istom mjestu

Kamera za nadzor brzine
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
22.08.2023.
u 18:17

Drugi vozač vozio pristojnom brzinom, ali za druge prekršaje dobio 2960 eura kazne

I to je moguće! Pet prekršajnih kazni zbog prekomjerne brzine u jednom je danu sutkinja Dragica Grujić iz Općinskog suda u Pazinu, Stalna služba u Poreču, izrekla Puljaninu Goranu K. (54). Ukupan iznos kazni je 1000 eura, te još 150 eura za troškove pet postupaka. Presude su sve iste, kopirane s nužnim izmjenama. Goran K. upravljao je vozilom člana obitelji koji je policiji dostavio njegove podatke.

Nije teško pretpostaviti, vozilo kojim je upravljao Goran K. snimljeno je u kolovozu 2020. u pet različitih dana (četiri uzastopna) u mjestu Kardumi policijskim uređajem Cordon M2. I to u noćnim satima. Na tom je dijelu ceste ograničenje brzine 50 km/sat, a uređajem je utvrđeno da je on vozio od 93 do 107 km/sat, ali mu je tolerirana 10-postotna sigurnosna razlika. Snimljen je četiri uzastopna dana, te još jedan dan u razmaku od 11 dana. Valjda se nije i tih dana vozio tom cestom.

VEZANI ČLANCI: 

Ipak, nekima je i gore. Mario B. (29) iz Sesveta u jednom je postupku kod sesvetske sutkinje Ankice Crnjak zbog četiri prekršaja skupio četiri kazne od ukupno 2960 eura (22.302 kune). Iako nije vozio prebrzo, policija ga je u rujnu 2021. oko 19.30 sati zaustavila u zagrebačkoj Aleji mira kod groblja u Markovu polju te je ustanovila da je upravljao vozilom dok mu je vozačka bila oduzeta zbog skupljenih negativnih bodova, odbio je analizu krvi i urina, valjanost prometne dozvole istekla mu je gotovo šest mjeseci prije toga i još su utvrdili da godinu dana živi na neprijavljenoj adresi. 

VIDEO Biser s hrvatskih prometnica: Pogledajte kako je ovaj vozač odlučio zaobići gužvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije