Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Vozače često zbunjuje ovaj prometni znak na njemačkim cestama. Znate li što znači?

Taj prometni znak ne može se vidjeti svugdje
15. listopada 2020. u 10:04 33 komentara 180879 prikaza
Foto: YouTube Screenshot

Brojne vozače znaju zbuniti prometni znakovi na koje mogu naići na njemačkim cestama. Jedan od onih s kojom muku muče jest i prometni znak s narančastom strelicom na bijeloj podlozi s crnim okvirom. Značenje ovog znaka slično je onome koji postoji i u Hrvatskoj, a poznat nam je kao ''obilazak''. 

Corona crisis makes tyre changes difficult potrebna im je briga Izbjegnite skupe popravke na automobilu: Ovih šest pogrešaka uništava ga

Međutim, umjesto tog znaka koji vam izričito nalaže skretanje s rute (zbog radova, na primjer), znak s njemačkih autocesta je sugestija, piše Fenix-magazine. 

Prometni znak s narančastom strelicom postavlja se na silascima s autocesta uz putokaze za određena mjesta i sugerira vam alternativnu prometnu rutu do željenog odredišta, koja je potencijalno manje prometno zagušena. Upravo taj kraj preusmjeravanja označen je dijagonalno prekriženom narančastom strelicom.

Taj prometni znak ne može se vidjeti svugdje, trebala bi postojati dovoljno gusta mreža autocesta.  Zato se, primjerice, često može vidjeti na cestama u gradskoj regiji Rajna-Ruhr. 

VIDEO: Uhvatila ga plima: Ostavio automobil na pogrešnom mjestu

 

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće