Naslovnica Vijesti Hrvatska

Voda u podvožnjaku bila je dublja od dva metra, nevrijeme rušilo stabla

Problemi s kišom i nevremenom na noge nisu digli samo građane, nego i žurne službe.
06. svibnja 2018. u 12:23 6 komentara 36886 prikaza
Slavonski Brod: Nevrijeme s obilnom kišom poplavilo podvožnjak u Kumičićevoj ulici
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

U noći sa subote na nedjelju mnogi Brođani nisu spavali. Sa čak 45,7 litara kiše po četvornom metru, Slavonski je Brod u subotu navečer bio rekorder u Hrvatskoj po količini oborina. Jako nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom, vjetrom i tučom veličine zrna graška počelo je oko 20 sati i potrajalo malo više od dva sata.

Nevrijeme u Sisku Narančasto upozorenje U Sisku se auto zaglavio u pothodniku, u Brodu vjetar nosio stolce...

Zbog velike količine kiše koja je zalila grad poplavljene su bile brojne brojne ulice i podrumi. Pričinjena je znatna materijalna šteta, a automobili koji su bili parkirani u nižim garažama ostali su "zarobljeni". Problemi s kišom i nevremenom na noge nisu digli samo građane, nego i žurne službe. Vatrogasci gradske Javne vatrogasne postrojbe imali su više od 50 intervencija, a lokalna dobrovoljna vatrogasna društva bila su angažirana i po susjednim općinama.

Pomagali su građanima ispumpati vodu, ali i vratiti u funkciju odvode začepljene nečistoćama koje je nanijela kiša. Srušilo se i nekoliko stabala, ali ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Kao i obično u takvim situacijama, potopio se i podvožnjak u Kumičićevoj ulici. Ponovno se našlo i nekoliko neiskusnih vozača koji su krivo procijenili količinu oborina i neoprezno uletjeli u vodu duboku više od dva metra koja je poplavila podvožnjak.

Slavonski Brod: Nevrijeme s obilnom kišom poplavilo podvožnjak u Kumičićevoj ulici
1 / 10
Slavonski Brod: Nevrijeme s obilnom kišom poplavilo podvožnjak u Kumičićevoj ulici
Tuča u Daruvaru Pljuskovi Nevrijeme u Slavoniji, u Daruvaru padala tuča veličine oraha Oprez Kiša je poplavila ceste na području Siska, Varaždina i Zagreba Jasenovac: Proglešeno izvanredno stanje, rekordan vodostaj Save obrana od poplava Povlači se voda u Kosinjskoj dolini, a u Jasenovcu i Lekeniku pomažu vojnici

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • ZigiMarley:

    ...čovječe, ovaj Sl. Brod ima neku gadnu karmu, prvo zatrovan im zrak, onda im zatruju vodu za piću, a na kraju dobiju toliko vode (koja nije za piće) da se mogu utapati u njoj. To je neki lokalni Armagedon!? :-)

  • Starotopoljanin:

    Kanalizacije su toliko male da kada naleti jedan jaci val padalina,sve zastopa,zivim u naselju matija ivanic,i sve dok nisu spojili subicevu ,nasi podrumi su bili suhi.birokrati su sebi napunili briktase i nama ostavili cijevi od promjera 0'80cm,i ajde sada da ... prikaži još! to proguta tu svu vodu,nema kuda nego napuni podrume.placamo komunalije slivove i sta jos nisu izmislili a mi podnosimo te probleme.sramim se sto sam uopce napravio medu takvim neodgovornim vodstvom gradonacelnikom broda svoju kucu.

  • Gastalbajter:

    Brod privlači takvo vrijeme zbog rafinerije. Prošli tjedan svaki dan nevrijeme a još nije ni 45C.