Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordna količina kiše

Voda u podvožnjaku bila je dublja od dva metra, nevrijeme rušilo stabla

Slavonski Brod: Nevrijeme s obilnom kišom poplavilo podvožnjak u Kumičićevoj ulici
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
06.05.2018.
u 12:23

Problemi s kišom i nevremenom na noge nisu digli samo građane, nego i žurne službe.

U noći sa subote na nedjelju mnogi Brođani nisu spavali. Sa čak 45,7 litara kiše po četvornom metru, Slavonski je Brod u subotu navečer bio rekorder u Hrvatskoj po količini oborina. Jako nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom, vjetrom i tučom veličine zrna graška počelo je oko 20 sati i potrajalo malo više od dva sata.

Zbog velike količine kiše koja je zalila grad poplavljene su bile brojne brojne ulice i podrumi. Pričinjena je znatna materijalna šteta, a automobili koji su bili parkirani u nižim garažama ostali su "zarobljeni". Problemi s kišom i nevremenom na noge nisu digli samo građane, nego i žurne službe. Vatrogasci gradske Javne vatrogasne postrojbe imali su više od 50 intervencija, a lokalna dobrovoljna vatrogasna društva bila su angažirana i po susjednim općinama.

Pomagali su građanima ispumpati vodu, ali i vratiti u funkciju odvode začepljene nečistoćama koje je nanijela kiša. Srušilo se i nekoliko stabala, ali ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Kao i obično u takvim situacijama, potopio se i podvožnjak u Kumičićevoj ulici. Ponovno se našlo i nekoliko neiskusnih vozača koji su krivo procijenili količinu oborina i neoprezno uletjeli u vodu duboku više od dva metra koja je poplavila podvožnjak.

Slavonski Brod: Nevrijeme s obilnom kišom poplavilo podvožnjak u Kumičićevoj ulici
1/10

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:24 06.05.2018.

...čovječe, ovaj Sl. Brod ima neku gadnu karmu, prvo zatrovan im zrak, onda im zatruju vodu za piću, a na kraju dobiju toliko vode (koja nije za piće) da se mogu utapati u njoj. To je neki lokalni Armagedon!? :-)

ST
Starotopoljanin
20:29 06.05.2018.

Kanalizacije su toliko male da kada naleti jedan jaci val padalina,sve zastopa,zivim u naselju matija ivanic,i sve dok nisu spojili subicevu ,nasi podrumi su bili suhi.birokrati su sebi napunili briktase i nama ostavili cijevi od promjera 0'80cm,i ajde sada da to proguta tu svu vodu,nema kuda nego napuni podrume.placamo komunalije slivove i sta jos nisu izmislili a mi podnosimo te probleme.sramim se sto sam uopce napravio medu takvim neodgovornim vodstvom gradonacelnikom broda svoju kucu.

Avatar Gastalbajter
Gastalbajter
16:17 06.05.2018.

Brod privlači takvo vrijeme zbog rafinerije. Prošli tjedan svaki dan nevrijeme a još nije ni 45C.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije