Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava trgovaca i radnika

Vladajući položili ustavni ispit i na zabrani rada nedjeljom i na izbornim jedinicama

storyeditor/2024-02-06/PXL_070223_98176251.jpg
Marko Lukunic/PIXSELL
07.02.2024.
u 09:00

Ustavni sud ocijenio je da je ovaj put zabrana rada nedjeljom uređena tako da to nije prekomjeran teret poslodavcima, zaposlenima ni potrošačima

Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
09:45 07.02.2024.

Ustavni sud je rekao da prava poduzetnika nisu dio ustava, a ne da zabrana nije teret. Isto tako je zaključio da navike potrošača nisu bitne za ustav... Politička odluka, kao i puno drugih, no ustavni sud i je politički sud, ništa drugo... Ono što će se vidjeti (ako mediji to objave) jest koliko je to štete donijelo samoj branši, zapravo dijelu branše, koliko će manje biti zaposlenih i koliko će to utjecati na BDP. Onda zapravo samo ostaje procjena da li je to prihvatljivo ili nije, kad već nismo imali procjene prije zakona... Imate Italiju, gdje postoje jasni proračuni koliko bi neradna nedjelja donijela gubitke i to je osnovna vodilja kod odluke, a ne crkva ili populizam.

Avatar southman
southman
09:58 07.02.2024.

Tko god što mislio ja kad bih vidio radnice Studenca nedjeljom u 21h u trgovini smučilo bi mi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije