Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni posjet

Vjerske delegacije iz Hrvatske otišle u posjet Iranu

posjet Iranu
Foto: Hassan Haidar Daib
1/4
Autor
Hassan Haidar Daib
04.10.2016.
u 09:49

Cilj posjeta je da se prezentira istina o položaju i prakticiranju vjerskih običaja vjernika manjinskih monoteističkih religija, kršćana i židova koje jamči 13. član Ustava Islamske Republike Iran.

U organizaciji Islamske Zajednice u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstva Islamske Republike Iran u Zagrebu na čelu sa veleposlanikom Nj.E.g. Mohammadom Rezom Sadeghom, u petodnevni povijesni posjet Iranu otputovala je delegacija od sedam predstavnika različitih vjerskih zajednica iz Republike Hrvatske na čelu s muftijom Dr.sc. Azizom Hasanovićem.

Pozivu su se odazvali prof. dr.sc. Tomislav Kovač, profesor na Katoličkom Bogoslovnom fakultetu, g. Enco Rodinis, glavni tajnik Hrvatske biskupske konferencije i ravnatelj Informativne katoličke agencije (IKA), gospoda Ljubomir Ljubotina i Venijamin Kovačić, svećenici Srpske pavoslavne crkve, pastor Adventističke crkve, Dragutin Matak, profesor na Adventističkom teološkom visikom učilištu i predstavnik Udruge za vjerske slobode.

Uz  predsjednika Mešihata islamske zajednice u Republici Hrvatskoj u ovom projektu sudjeluje i mr.sc. Nermin Botonjić, šef kabineta muftije.

Cilj posjeta je da se prezentira istina o položaju i prakticiranju vjerskih običaja vjernika manjinskih monoteističkih religija, kršćana i židova koje jamči 13. član Ustava Islamske Republike Iran po kojem svi vjernici, židovi, kršćani i zaratustrijanci imaju ista prava i slobode za prakticiranje svoje vjere kao i muslimani, sa željom da bude od koristi svima kroz razmjenu iskustava i otvaranje novih pogleda za poticanje boljeg razumijevanja i suradnje.

Komentara 1

Avatar navijač
navijač
12:11 04.10.2016.

Svaka iskrena i dobronamjerna suradnja među vjerskim predstavnicima je dobrodošla , ali ako je stvarno iskrena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije