Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI KRVOPROLIĆA U KRIŽEVCIMA

Višegodišnje obiteljske razmirice tragično okončane: 'Glava mu je bila oblivena krvlju, a lokve krvi curile su sa stuba'

Foto: Pixsell/Ilustracija
1/3
29.08.2021.
u 19:48

Mlađi sin ubijen, stariji priveden, otac u šoku. Susjedi kažu da su se braća žestoko svađala, no nitko nije očekivao ovakav rasplet.

Višegodišnje obiteljske razmirice okončane su krvavom tragedijom u kojoj je jedan muškarac smrtno stradao, a njegov stariji brat uhićen zbog sumnje na ubojstvo.

Zločin se dogodio u križevačkom prigradskom naselju Gračini u nedjelju ujutro. Mještanin je oko 8 ujutro, prolazeći ulicom, primijetio mrtvo tijelo na ulaznom stubištu obiteljske kuće. Glava mu je bila oblivena krvlju, a lokve krvi curile su sa stuba. Odmah je nazvao hitnu pomoć, a ona je alarmirala policiju, koja je na ulazu u kuću zatekla beživotno tijelo Dade L. (48).

Pokraj njega bio je njegov stariji brat Siniša (50), kojeg policija, kako neslužbeno doznajemo, tereti za ubojstvo koje je, prema svemu sudeći, počinjeno hladnim oružjem.

U kući bio i nepokretni otac

U obiteljskoj kući bio je još i njihov nepokretni otac, koji se ovih dana sprema na preseljenje u dom za starije u okolici Križevaca.

Sinovi se više nisu htjeli ili nisu mogli brinuti o nemoćnom starcu. O tome što je prethodilo drami unutar četiri zida skromne seoske kuće bez fasade koja je završila krvavom tragedijom, zasad nema informacija. No kako smo doznali u razgovorima s mještanima šokiranih Gračina, braća su bila poznata po obiteljskom nasilju.

 

– U šoku smo, što da vam kažemo… To su nam susjedi. Čuli smo kako je hitnoj i policiji sve dojavio čovjek koji je jutros došao tamo po drva. Ma ne znamo uopće kako sve komentirati, strašno – rekao nam je jedan od susjeda. Drugi susjed navodi da su se dečki znali posvaditi.

– Svađali su se bučno, svjedočili smo tome, ali ništa posebno. Što se događalo unutar njihova četiri zida, to znaju samo oni – kaže.

Očevidom na mjestu zločina rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice iz Bjelovara, a osumnjičenik za ubojstvo priveden je u koprivničku Policijsku upravu. Očekuje ga prvo ispitivanje, odlazak pred istražnog suca i vjerojatno određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Otac, nepokretan i u invalidskim kolicima, tako je u nedjelju ostao posve sam. Ima i kćer koja već dugo ne živi s njima i koja će se, po svemu sudeći, sada morati brinuti za oca.Ubijeni Dado, kako su jučer govorili mještani, nikad se nije oženio te je cijelo vrijeme živio s ocem i bratom.

Živjeli su skromno i uglavnom povučeno pa mještani Gračina nisu previše znali o njihovim obiteljskim (ne) prilikama. No braća su znala nasrnuti jedan na drugoga, grubo se posvaditi i vikati, svjedoči nam jedan od susjeda.

Šturo očitovanje policije

– Bez obzira na to, ovo ipak nitko od nas nije očekivao. Što se dogodilo među njima ovaj put, teško da ćemo ikad doznati – kaže on.

Koprivnička se policija o događaju jučer prijepodne očitovala vrlo šturo, ne navodeći nikakve detalje tragedije u malom prigradskom naselju. „Dana 29. kolovoza po zaprimljenoj dojavi u 8.11 sati u mjestu Gračani kod Križevaca izlaskom policijske ophodnje na mjesto događaja u kući je zatečeno mrtvo tijelo muškarca, kao i muškarca kojeg se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Na mjesto izlazi zamjenica županijske državne odvjetnice koja će rukovoditi očevidom“, naveli su kratko iz policije

Ključne riječi

Komentara 8

LI
liliZG
16:50 30.08.2021.

Koliko promila????

DU
Deleted user
20:14 29.08.2021.

Romi ili?

Avatar Dalmacija
Dalmacija
20:52 29.08.2021.

Hrvatska je nesigurnija od Kabula! Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije