Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Više stotina stručnjaka okuplja se na najvećoj regionalnoj konferenciji industrije osiguranja

Hrvatski dani osiguranja
02.05.2023.
u 11:57

Deseto izdanje Hrvatskih dana osiguranja u Opatiji donosi pregršt aktualnih tema iz industrije osiguranja sa svjetskih i europskih financijskih tržišta, kao i informacije o zakonskim i regulatornim promjenama, klimatskim rizicima ali i inovacijama te digitalnoj transformaciji u osiguranju

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i drugih partnera, od 3. do 5. svibnja 2023. u Opatiji, održat će se konferencija Hrvatski dani osiguranja 2023. Najveći godišnji događaj osigurateljne struke u regiji, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Ministarstva financija Republike Hrvatske, okupit će više stotina stručnjaka iz svijeta osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne i europske razine, na kojem će sudionici imati prilike razmijeniti iskustava i znanja o najnovijim trendovima, inovacijama, ali i izazovima u industriji osiguranja.

Deseto izdanje vodeće strukovne manifestacije posvećene industriji osiguranja, osim pregleda trendova i izazova s kojima se susreću društva za osiguranje u europskom i svjetskom kontekstu, donosi i niz rasprava, panel diskusija i predavanja zahvaljujući kojima će sudionici dobiti dublji uvid u ključne teme koje oblikuju industriju osiguranja, ali i one koje se odnose na korisnike osigurateljnih proizvoda.

Ovogodišnju konferenciju otvorit će mr. sc. Slaven Dobrić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), dr.sc. Davor Zoričić, državni tajnik Ministarstva financija Republike Hrvatske te izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske. Uvodno predavanje održat će predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), dr.sc. Ante Žigman koji će se osvrnuti na trenutna inflatorna kretanja, regulatorne novitete te na pokrivenost gospodarstva osiguranjem prijeko potrebnima za dugoročno stabilnije poslovanje.

O mnogobrojnim relevantnim i ključnim temama za industriju osiguranja, od upravljanja rizicima, preko primjene novih tehnologija pa sve do aktualnih zakonodavnih okvira i društvene odgovornosti, stavove i promišljanja na središnjem panelu razmijenit će Nataša Kapetanović, predsjednica Uprave Grawe Hrvatska d.d., Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja Vienna Insurance Group d.d., Vančo Balen, član Uprave Croatia osiguranje d.d., Tadej Čoroli, član Uprave Zavarovalnica Triglav d.d. te Daniel Matić, predsjednik Uprave Allianz Hrvatska d.d.

U fokusu će biti regulatorne i zakonske novosti, kao i utjecaj klimatskih promjena na poslovanje industrije osiguranja. Sudionici će imati prilike raspravljati i o usklađenosti s ESG (Enviromental, Social and Governance) čimbenicima za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja, a razmatrat će se i učinci te primjena umjetne inteligencije koja nudi brojne mogućnosti. Unutar panel rasprave posvećene implementaciji međunarodnog standarda financijskog izvještavanja IFRS 17 sudionici konferencije imat će prilike čuti što ih očekuje u nadolazećem periodu.

Na panelu posvećenom digitalizaciji mišljenja će razmijeniti Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja d.d., Ivan Jonjić, direktor sektora informatike HOK osiguranja d.d. te Dean Klemente Maletić, direktor Market menadžmenta sektora Allianz Hrvatska d.d. Navedenoj panel raspravi prethodit će uvodno izlaganje o DORA-i, odnosno Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća o digitalnoj operativnoj otpornosti za financijski sektor koja je stupila na snagu 17. siječnja 2023., a navedeno izlaganje će održati predstavnici tvrtke SPAN d.d., Nikola Dujmović, predsjednik Uprave i Mladen Gavrančić, Cyber Risk Strategist.

O izazovima u distribuciji osiguranja i potrebama potrošača razgovarat će Sabine Usaty, predsjednica Uprave Uniqa osiguranja d.d., Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d., Hrvoje Filipović, savjetnik Uprave Allianz Hrvatska d.d., Vjeko Peretić, direktor agencije za savjetovanje i zastupanje Pro Grupa te Nikša Tomulić, član Uprave Kompare online d.o.o.

Što nam donose zakonske izmjene u području osiguranja od automobilske odgovornosti, tema je o kojoj će na konferenciji govoriti prometni i pravni stručnjaci te eksperti za osiguranje od automobilske odgovornosti na posljednjem danu konferencije koji je posvećen likvidaciji automobilskih šteta, ali i novinama vezanim uz promjene u sudskoj praksi naknade štete, izmjenama zakonodavnog okvira u području obveznih osiguranja u prometu, izazovima osiguratelja u pogledu osiguranja sve popularnijih električnih vozila te mnogim drugim temama.

Više informacija o Hrvatskim danima osiguranja 2023. možete doznati na Internet stranici: https://dani-osiguranja.huo.hr/ dok je cjelokupni program desete konferencije Hrvatski dani osiguranja 2023. dostupan na poveznici u nastavku: https://dani-osiguranja.huo.hr/wp-content/uploads/2023/04/Program.pdf

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije