Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi u sad-u

VIDEO Žena dvaput šakom udarila policajca u lice, uzvratili joj istom mjerom

Foto: Screenshot
1/7
31.05.2020.
u 09:40

Šokantan video objavljen je na Twitteru, a prikazuje bosonogu žena kako dva puta udara baltimorskog policajca u lice, dok ju drugi službenik nije srušio na pod.

Zbog smrti Georgea Floyda širom SAD-a traju prosvjedi. Čak 25 gradova u 16 saveznih država proglasilo je policijski sat nakon što su se prosvjedi pretvorili u pravi kaos, paljenje policijskih automobila, policijskij stanica, pljačku.. Na ulicama je već i Nacionalna garda, ali prosvjedi su van kontrole.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje u okrugu Los Angeles, navodi se u izjavi ureda guvernera.

Internetom se prošilila snimka policajaca iz Brooklyna kako autima gazila prosvjednike, koji su im stajali na putu i blokirali cestu, no još je jedna snimka šokirala javnost.

Šokantan video objavljen je na Twitteru, a prikazuje bosonogu žena kako dva puta udara baltimorskog policajca u lice, dok ju drugi službenik nije srušio na pod, piše New York Post.

Video incidenta u petak navečer pokazuje kako žena viče na policajce prije nego što je jedan uhvati za ruku, a ona pokuša otići.

Zatim udara policajca u lice, prije nego što joj drugi zgrabi ruke s leđa. Ali ona se oslobodi i opet udara policajca šakom u lice.

Tada je drugi uzvratio udarac - ženu je srušio ravno na zemlju. Gradonačelnik Bernard C. "Jack" Young rekao je u subotu da je neidentificirani službenik koji ju je udrio "uklonjen s policijskih dužnosti", izvijestio je drugi američki medij.

"Vjerujem da je prvi časnik, kojeg je žena više puta udarila, pokazao izvanrednu suzdržanost time što se nije osvetio dok je napadnut", rekao je Young u izjavi.

"Ženu je trebalo smjestiti u pritvor, a ne napadati. Naš sustav pravde ne uključuje koncept "oko za oko". Baltimore je bio među mnogim gradovima širom SAD-a u kojem su u petak navečer izbili prosvjedi.

Ključne riječi

Komentara 13

ZA
Zapadnjak
10:15 31.05.2020.

Bijelac se suzdrzao, a udario ju crnac, vrlo zanimljivo, americki mediji odose na aparate vjerojatno...

Avatar Bongozg
Bongozg
10:54 31.05.2020.

Doci ce njima na naplatu toleriranje takvog ponasanja, kao sto je i njoj doslo

Avatar intimus500
intimus500
12:09 31.05.2020.

zaslužila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije