Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

VIDEO Majka dupina izrazila zahvalnost ljudima: Predstava oduševila ribare

Iako trenutačno ne postoji procjena brojnosti populacije na svjetskoj razini, broj dobrih dupina u Jadranu procijenjen je na oko 10 tisuća jedinki, a broj jedinki prugastog dupina procijenjen je na oko 20 tisuća.
11. rujna 2019. u 13:39 28 komentara 8799 prikaza
Beba dupin i njegova majka
Foto: Facebook/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/6

Veza između majke i djeteta neraskidiva je, tako ni životinjski svijet nije izuzetak. U ovom je slučaju riječ o majci bebe dupina. Njezino je mladunče bilo zapelo u ribarskoj mreži blizu talijanskog otoka Procide, a nakon što su ga lokalni ribari oslobodili, majka im je priredila veličanstven nastup.

'zajahao val' Reakcija dupina kojemu se surfer našao na putu mnogima je urnebesna

Sve je ovo zabilježeno na snimci koju je podijelio Talijan Mario Polizzi na svojem Facebook profilu. Na videu se čuju lokalni ribari koji skandiraju i kliču majci dupina koja je izranjala iz mora i okretala se u zraku. Prema Unilad.co, to je njezin način komunikacije i najvjerojatnije poruka zahvalnosti empatičnim ljudima koji su oslobodili njezino mladunče.

Prema snimci ne može se utvrditi o kojoj je točno vrsti riječ, ali prema Institutu Plavi svijet, dobri dupini su, uz prugaste, najčešća vrsta dupina u Jadranu. Oni su poznati po svojoj znatiželji, zbog čega se mogu zaplesti u ribolovne alate, posebice mreže stajaćice, što je ujedno i najčešći razlog preranog uginuća pripadnika ove vrste.

Iako trenutačno ne postoji procjena brojnosti populacije na svjetskoj razini, na temelju istraživanja iz zraka koje je proveo Institut, njihov broj u Jadranu procijenjen je na oko 10 tisuća jedinki, a broj jedinki prugastog dupina procijenjen je na oko 20 tisuća.

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • rennes:

    Za promjenu nešto jako, jako pozitivno što bar djelomično vraća vjeru u ljudski rod! Prelijepe životinje!

  • Superhero:

    predivno!!! kakav spektakl - nego nije mi jasno sto se zovu dupini a ne delfini.. obitelj moje mame koji je 100% hrvatskog podrijetla kaze delfini..

  • Kukumar:

    Lijepo, ali nije mreze postavio morski pas -tigar ili mozda morski ktastavac...zna se tko je tako da smo i dalje stoka.