Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE HODAJTE UZ OŠTEĆENE ZGRADE!

VIDEO Iz predostrožnosti srušen toranj s poznate zgrade na Trgu u Zagrebu

Foto: HRT
22.03.2020.
u 18:44

Zagreb je, podsjetimo, jutros pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina. Nakon toga slijedio niz manjih. Građani su u panici istrčali na ulice.

Nakon današnjeg potresa promijenjena je vizura glavnog grada Hrvatske. Poznata zgrada Kolmar iz 1905. godine na Trgu bana Jelačića, gdje se nalazi Društvo hrvatskih književnika, jutros je ostala tijekom potresa bez jednog tornja. Drugi su iz mjera predostrožnosti srušili namjerno vatrogasci.

Snimku rušenja objavio je HRT.

Riječ je o zgradi na adresi Trg bana Jelačića 7. Drugi toranj je srušen jer je predstavljao veliku prijetnju. Riječ je o velikoj količini kamena koja bi, ako bi se samo odlomila, nanijela potencijalnu štetu. Kako se to ne bi dogodilo samo od sebe, odlučili su je srušiti. 

Zagreb je, podsjetimo, jutros pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina. Nakon toga slijedio niz manjih. Građani su u panici istrčali na ulice.

Materijalna je šteta golema. Oštećeno je više od 600 zgrada.

Komentara 13

WE
WESTCHESTER
02:45 23.03.2020.

Pa zar nije mogla dizalica doci i skinuti toranj, a ne ga srusiti i razbiti, svasta, to se u normalnim zemljama kulturno skine i popravi.

PO
poslovni
11:01 23.03.2020.

Trebalo je rastaviti element po element tornja.

KA
kajbum
10:49 23.03.2020.

Sta komunisti rade ruse sve nije njihovo zar nisu mogli dovest kran I spustit toranj. E moj narode unistise nam svetinje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije