Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon incidenta

VIDEO I danas održana misa u Splitu, ovaj put vjernici bili ispred crkve

Vjernici su se okupili ispred crkve gdje Don Josip Delaš služi misu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
13.04.2020.
u 10:45

Ministar Davor Božinović najoštrije je osudio napad na novinare u crkvi u splitskom predgrađu Sirobuja

Don Josip Delaš ne posustaje, kao ni vjernici koji dolaze, iako je nadbiskup Marin Barišić pozvao da se poštuju mjere nacionalnog Stožera te da vjernici ne idu u crkve. Nadbiskupija se ponovno ogradila od neposlušnog svećenika koji ne poštuje ni Papine naputke. I danas je don Delaš služio misu, a vjernici su slušali ispred crkve. Policija im nije dala unutra.

Novinarska ekipa Dalmatinskog portala snimila je današnju misu.

Podsjetimo, novinarka lokalnog Dalmatinskog portala Živana Šušak Živković napadnuta je na Uskrs jer je pokušavala snimiti u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića na Sirobuji u Splitu. Naime, usprkos epidemiološkim zabranama don Josip Deloš odlučio je održati misu na Uskrs. 

Novinarki su vratima prikliještili ruku, te joj izbili mobitel iz ruke koji se razbio. Kod crkve je napadnuta i snimateljica N1 televizije.Splitsko-makarska nadbiskupija ispričala se novinarski i ogradila od velečasnog koji je kasnije je okrivio samu novinarku za to, te je otpužio hrvatske policajce da su 'jugomilicajci'.

Vjernici su se okupili ispred crkve gdje Don Josip Delaš služi misu
1/4

U nedjelju navečer se pak skupina maskiranih mladića okupila oko velečasnog kako bi mu dala podršku uz transparente na kojima piše 'Novinari crvi'. 

Video: Split: Don Josip Delaš izvrijeđao novinare ispred crkve

Ključne riječi

Komentara 52

KL
Klarica
10:53 13.04.2020.

Drugarica Živadinka obično ne propušta Svetu misu i zato je ona morala jučer nazočiti u Crkvi. Što se tiče izjave Božinovića ona je sramotna.

Avatar Damating
Damating
10:56 13.04.2020.

Do kad mislite piliti po tom? Gori ste od Živadinke.

Avatar želimir
želimir
11:15 13.04.2020.

malo iz daljine snimanje kaj danas niste face pa došli bliže nije vam dala policija govnari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije