Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ga manje vole

Kraj romanse: Veliki pad popularnosti Emmanuela Macrona

Emmanuel Macron
Reuters/PIXSELL
27.08.2017.
u 09:03

Šef države izgubio je 22 posto popularnosti od prvog ispitivanja Ifop-JDD prije tri mjeseca, neposredno nakon izbora

Stopa popularnosti francuskog predsjednika Emmanuela Macrona bilježi ponovno veliki pad u kolovozu sa 40 posto zadovoljnih ispitanika, što predstavlja pad od 14 posto u mjesec dana nakon onog od 10 posto već zabilježena u srpnju, po ispitivanju Ifop-a za dnevnik Journal du Dimanche (JDD).

Francuski premijer Edouard Philippe bilježi također nazadovanje za devet posto u istom razdoblju, s 56 na 47 posto zadovoljnih ispitanika.

Šef države izgubio je 22 posto popularnosti od prvog ispitivanja Ifop-JDD prije tri mjeseca, neposredno nakon izbora kada ga je podržavalo 62 posto Francuza.

U istom trenutku 2012. njegov prethodnik, socijalist Francois Hollande, uživao je u znatno većoj popularnosti (54 %) a popularnost Nicolasa Sarkozyja (desnica) bila je još veća 2007. (67 %).

U kolovozu 36 posto ispitanika kaže da su "dosta zadovoljni" (-11) a četiri posto "jako zadovoljni" (-3) predsjednikom Macronom. Istodobno ukupan broj nezadovoljnih raste sa 43 na 57 posto, rasporedivši se u "dosta nezadovoljne" (37 posto, +9) i "jako nezadovoljne" (20 posto, +5). Tri posto ispitanika ne izjašnjava se.

Anketu je proveo Ifop on line ili telefonom 25. i 26. kolovoza na uzorku od 1023 osoba, reprezentativnih za francusko stanovništvo od 18 godina i više, po metodama kvota.

Komentara 13

DU
Deleted user
10:38 27.08.2017.

Kako je rekao ono Churchill:"Najbolji argument protiv demokracije je 5-minutni razgovor sa prosječnim biračem" 😎 Još jedan dokaz koliko se ljudima može manipulirati. Pardon, glupim ljudima kojima trafika i tv oblikuje mišljenje. Baš kao i kod nas, gdje politički nepismeni daju glas Josipoviću na predsjedničkim izborima i bude sve na knap, i onda taj isti Josipović ne pređe ni prag na parlamentarnim izborima?! Ne zato što su glasali za jugana, već zato što mu u tjedan dana okrenu leđa...ludilo. Mislim ono, iz krajnosti u krajnost u kratko vrijeme.....Taj Macron i ta kampanja oko njega je bila dno.....samo da Le Pen ne pobijedi....evo vam sad liberali. Drago mi je kako ga je jučer poljska ministrica išamarala u izjavama i pokazala mu gdje mu je mjesto.

ST
stomugromova
10:53 27.08.2017.

Tako je to kad ti na čelo države kazarski bankari postave svoju marionetu,a narod ga još bira ,tobože nadajući se promjenama.Promjene svakako,ali isključivo u interesu njegovih gazdi,a ne naroda.

GV
golub Vaso
11:44 27.08.2017.

soroseva prevara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije