Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vatavuk zabranio Dijani Zadravec istupe u javnosti, nema odluke o smjeni

Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike, poručio je Vatavuk
14. svibnja 2021. u 16:06 54 komentara 40187 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Premda se danas očekivala odluka o mogućoj smjeni prof. Dijane Zadravec, predstojnice Kliničkog zavoda za radiologiju KBC Sestre milosrdnice, novi ravnatelj KBC-a, prof. Zoran Vatavuk, jučer nije odlučivao o smjeni, već je samo zabranio D. Zadravec istupe u javnosti. 

Split: Ministar Beroš predstavio reforme za oporavak i otpornost zdravstvenog sustava Novi v. d. ravnatelja u Vinogradskoj Beroš: 'Vatavuka poznajem, stručna je osoba. Bih li dao suglasnost za Zadravec? Nisam o tome razmišljao'

Oglasio se priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo: 

- Svim pacijentima u KBC Sestre milosrdnice osigurano je redovito pružanje medicinskih usluga, sustav funkcionira, a v.d. ravnatelja intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela s ciljem rješavanja akutnih problema.

"Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice“, izjavio je novoimenovani v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice izv. prof. dr. Zoran Vatavuk naglašavajući da je od trenutka imenovanja na tu dužnost intenzivno vodio razgovore sa svim voditeljima ključnih odjela kako bi se pronalazila organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da će svaki pacijent dobiti na vrijeme potrebnu skrb i zahvat.

Radi se na osiguranju dovoljnog broj radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti.

VIDEO Dijana Zadravec: "Liječnica je agresivno došla u moju sobu i pokušala napraviti incident"

"Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima - pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima. Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije“, ističe dr. Vatavuk.

Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

"Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranju optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike“, kaže v.d. ravnatelja i ističe da je njegov zadatak pripremiti KBC Sestre milosrdnice za skorašnji izbor ravnatelja ustanove.

"Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke s skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan“, naglašava dr. Zoran Vatavuk ujedno se očitujući o mnogobrojnim upitima medija o tijeku rješavanja problema i otvorenih pitanja u KBC Sestre milosrdnice.

piton
Uhvaćen trenutak
Nevjerojatna scena iz divljine: Piton je kao od šale progutao krokodila...
Renault Twingo
DOBRA ODLUKA
Nakon dugo vremena sjela u auto i oduševila se
 • Deleted user:

  Zadravčeva sve više stišče muda.

 • Avatar Marko
  Marko:

  Činjenica je da mnogi liječnici pa i Zadravec predaju na Medicinskim fakultetima,Zdravstvenim studijima,pa i Stomatološkom a da se nastava održava u radno vrijeme KBC od 8-16 sati.Znači da svi rade drugi posao kad bi morali raditi onaj osnovni.

 • trade_mark:

  Ta žena je živi, hodajući dokaz da je cijela država talac hadezea. Vjerodostojno!!!