Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTA STRANKU

Varga: 'Čestitam Bero. Bivša članica koja je napadala SDP dobije salonsko mjesto u EP-u'

Siniša Varga
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
15.03.2019.
u 17:26

Dodaje kako SDP pod sadašnjim rukovodstvom 'više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti' zbog kojih je ušao u stranku.

Bivši ministar Siniša Varga odlučio je istupiti iz SDP-a u kojem je proveo deset godina. Kao jedan od razloga izlaska navodi postavljanje Mirele Holy na listu za Europski parlament.

- Čestitam, Bero! Bivša članica stranke koja je na sva usta napadala SDP, kao čelnica Oraha svim silama se trudila da SDP siđe s vlasti, do jučer se nabacivala drvljem i kamenjem na SDP i Davora Bernardića, a sada joj se nudi salonsko mjesto u Europskom parlamentu. A gdje su na izbornoj EU listi SDP-a mnogi vrijedni i čestiti članovi stranke koji sve ove godine rade na terenu, koji istinski vjeruju u socijaldemokraciju? Obećanje Mirele Holy da neće javno napadati Bernardića do EU izbora uvreda je zdravoj pameti. Naravno, tko je ima - stoji u pismu Siniše Varge.

Dodaje kako smatra da se SDP neće skoro oporaviti od grubog političkog poraza na izborima u Ličko-senjskoj županiji kao ni od samovoljnog dovođenja Holy na stranačku izbornu listu.

- Sve to prelilo je čašu mojeg strpljenja. Odlazim! Više nemam iluzija u bolje sutra s ovakvim SDP-om i sadašnjim vodstvom SDP-a. Primio sam k znanju signale da me stranka više ne treba niti računa na mene. U izradi stranačke zdravstvene politike, iako sam prema rezultatima i mišljenjima mnogih bio vrlo uspješan SDP-ov ministar zdravlja i vodio HZZO, nisam bio pozvan niti uključen. Moje znanje, stručnost i iskustvo ne trebaju mojoj stranci. Drago mi je, kao čovjeku, da me zovu drugi da čuju moje mišljenje, od drugih političkih stranaka do Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije. Pametnom dosta - napisao je Varga u pismu. 

Dodaje kako SDP pod sadašnjim rukovodstvom 'više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti' zbog kojih je ušao u stranku. Napisao je i kako je ponosan na sve što je postigao radeći kao član SDP-a za dobrobit građana.

- Ne želim biti netko tko ovakvom rukovodstvu SDP-a daje legitimitet i gura SDP u politički bankrot. Svoj politički rad nastavljam kao nezavisni saborski zastupnik, djelujući isključivo prema vlastitim političkim, socijaldemokratskim uvjerenjima u interesu svih građana Hrvatske - stoji u pismu.

Komentara 53

MO
modovisisajteMaraschino
17:28 15.03.2019.

slabo ide uhljebljivanje pa bježe iz SDP-a jer se "više ne promiču vrijednosti" uhljebljivanja zbog kojih je ušao u stranku

PR
Princeza
17:28 15.03.2019.

Nenaknadiv gubitak za Hrvatsku.

RP
rpzagreb
17:37 15.03.2019.

Potencijalni žetončić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije