Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Varga: 'Čestitam Bero. Bivša članica koja je napadala SDP dobije salonsko mjesto u EP-u'

Dodaje kako SDP pod sadašnjim rukovodstvom 'više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti' zbog kojih je ušao u stranku.
15. ožujka 2019. u 17:26 53 komentara 15447 prikaza
Siniša Varga
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Bivši ministar Siniša Varga odlučio je istupiti iz SDP-a u kojem je proveo deset godina. Kao jedan od razloga izlaska navodi postavljanje Mirele Holy na listu za Europski parlament.

Zagreb: Na Trgu potpisivana peticija "Stop poskupljenju cijena komunalnog otpada" IZBORI Maras ocijenio rezultate SDP-a u Lici katastrofalnim

- Čestitam, Bero! Bivša članica stranke koja je na sva usta napadala SDP, kao čelnica Oraha svim silama se trudila da SDP siđe s vlasti, do jučer se nabacivala drvljem i kamenjem na SDP i Davora Bernardića, a sada joj se nudi salonsko mjesto u Europskom parlamentu. A gdje su na izbornoj EU listi SDP-a mnogi vrijedni i čestiti članovi stranke koji sve ove godine rade na terenu, koji istinski vjeruju u socijaldemokraciju? Obećanje Mirele Holy da neće javno napadati Bernardića do EU izbora uvreda je zdravoj pameti. Naravno, tko je ima - stoji u pismu Siniše Varge.

Dodaje kako smatra da se SDP neće skoro oporaviti od grubog političkog poraza na izborima u Ličko-senjskoj županiji kao ni od samovoljnog dovođenja Holy na stranačku izbornu listu.

Biljana Gaća ne dopušta statut stranke Sabo: Nisam pokrenuo proces izbacivanja šefice Foruma mladih Biljane Gaća

- Sve to prelilo je čašu mojeg strpljenja. Odlazim! Više nemam iluzija u bolje sutra s ovakvim SDP-om i sadašnjim vodstvom SDP-a. Primio sam k znanju signale da me stranka više ne treba niti računa na mene. U izradi stranačke zdravstvene politike, iako sam prema rezultatima i mišljenjima mnogih bio vrlo uspješan SDP-ov ministar zdravlja i vodio HZZO, nisam bio pozvan niti uključen. Moje znanje, stručnost i iskustvo ne trebaju mojoj stranci. Drago mi je, kao čovjeku, da me zovu drugi da čuju moje mišljenje, od drugih političkih stranaka do Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije. Pametnom dosta - napisao je Varga u pismu. 

Dodaje kako SDP pod sadašnjim rukovodstvom 'više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti' zbog kojih je ušao u stranku. Napisao je i kako je ponosan na sve što je postigao radeći kao član SDP-a za dobrobit građana.

Biljana Gaća i Davor Bernardić Vukovar Vruće u SDP-u: Sabo želi sankcionirati šeficu Foruma mladih - Biljanu Gaću

- Ne želim biti netko tko ovakvom rukovodstvu SDP-a daje legitimitet i gura SDP u politički bankrot. Svoj politički rad nastavljam kao nezavisni saborski zastupnik, djelujući isključivo prema vlastitim političkim, socijaldemokratskim uvjerenjima u interesu svih građana Hrvatske - stoji u pismu.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima