Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Vruće u SDP-u: Sabo želi sankcionirati šeficu Foruma mladih - Biljanu Gaću

Biljana Gaća i Davor Bernardić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
05.03.2019.
u 18:19

Donese li se odluka o sankcioniranju Biljane Gaće vukovarski SDP trebati će i potvrdu sanckije od strane vodstva nacionalnog SDP-a s obzirom da je Biljana Gaća i članica Glavnog odbora stranke

U SDP-u opet vrije. Ovog puta na istoku zemlje. Vukovarski SDP  želi sankcionirati šeficu Foruma mladih SDP-a Biljanu Gaću. Kako neslužbeno doznajemo u toj organizaciji na zadnjoj se sjednici vukovarskog gradskog odbora potegnulo pitanje njenog sankcioniranja međutim, službena odluk navodno, još  nije donesena iako se već sada čuju glasine da će sigurno biti i to već na idućoj sjednici vodstva gradske organizacije. Donese li se odluka o sankcioniranju Biljane Gaće vukovarski SDP trebati će i potvrdu sanckije od strane vodstva nacionalnog SDP-a s obzirom da je Biljana Gaća i članica Glavnog odbora stranke.

Iza svega, priča se, stoji pravomoćno osuđeni Željko Sabo protiv čijeg je povratka u stranku, a potom i na samo čelo vukovarskog SDP-a Gaća bila i zbog kojeg je i dala ostavku na mjesto članice gradskog odbora zajedno s još osmero kolega. U tom je trenutku vukovarska gradska organizacija, po mišljenju onih koji su dali ostavku, ostala bez kvoruma. No Sabo je tu situaciji odlučio očito ignorirati kao i stranka te su samo nastavili s radom gradskog odbora, a Gaća i ostali koji su podnijeli ostavke nastavili su ignorirati novo vodstvo.

Situacija je očito kulminirala upravo sada kada je gradska organizacija odlučila izreći i sankcije zbog takvog ponašanja. Koja će to sankcija biti isto je nepoznanica. Može se raditi tek o opomeni ili će Gaća proći kao i četvorka iz vodstva SDP-a i biti suspendirana na dvije godine. Najgora kazna je isključenje iz SDP-a no u taj scenarij naši izvori iz vodstva vukovarskog SDP-a ne vjeruju.

U svakom slučaju, novi sukob dolazi uoči izbora za EU izbore što će teško doprinijeti rezultatu, a dolazi i prije nove izborne konvencije na kojoj bi se trebalo birati novo vodstvo Foruma mladih, a koja bi se trebala održati nakon izbora za EU parlament. I u tome neki u SDP-u vide motive ovog najavljenog sankcioniranja koje još nije provedeno jer Gaća, kažu, nije po volji šefu stranke Davoru Bernardiću koji bi zbog toga, drže, na čelu Foruma mladih radije imao nekog po svom „guštu“.

>>Davor Bernardić i nova predsjednica FM SDP-a Biljana Gaća dali izjavu medijima

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Jaglun
Jaglun
18:31 05.03.2019.

Pa nju bi trebao "sankcionirati" Bere.

AM
Axis Mundi
23:58 05.03.2019.

Novinari, kako se dekliniraju ženska prezimena?

YU
YuBastards
18:57 05.03.2019.

Biljana??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije