Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vruće u SDP-u: Sabo želi sankcionirati šeficu Foruma mladih - Biljanu Gaću

Donese li se odluka o sankcioniranju Biljane Gaće vukovarski SDP trebati će i potvrdu sanckije od strane vodstva nacionalnog SDP-a s obzirom da je Biljana Gaća i članica Glavnog odbora stranke
05. ožujka 2019. u 18:19 13 komentara 3642 prikaza
Biljana Gaća i Davor Bernardić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U SDP-u opet vrije. Ovog puta na istoku zemlje. Vukovarski SDP  želi sankcionirati šeficu Foruma mladih SDP-a Biljanu Gaću. Kako neslužbeno doznajemo u toj organizaciji na zadnjoj se sjednici vukovarskog gradskog odbora potegnulo pitanje njenog sankcioniranja međutim, službena odluk navodno, još  nije donesena iako se već sada čuju glasine da će sigurno biti i to već na idućoj sjednici vodstva gradske organizacije. Donese li se odluka o sankcioniranju Biljane Gaće vukovarski SDP trebati će i potvrdu sanckije od strane vodstva nacionalnog SDP-a s obzirom da je Biljana Gaća i članica Glavnog odbora stranke.

Davor Bernardić STRANAČKI SKUP Bernardić: SDP ruši nejednakost i barijere među ljudima

Iza svega, priča se, stoji pravomoćno osuđeni Željko Sabo protiv čijeg je povratka u stranku, a potom i na samo čelo vukovarskog SDP-a Gaća bila i zbog kojeg je i dala ostavku na mjesto članice gradskog odbora zajedno s još osmero kolega. U tom je trenutku vukovarska gradska organizacija, po mišljenju onih koji su dali ostavku, ostala bez kvoruma. No Sabo je tu situaciji odlučio očito ignorirati kao i stranka te su samo nastavili s radom gradskog odbora, a Gaća i ostali koji su podnijeli ostavke nastavili su ignorirati novo vodstvo.

Situacija je očito kulminirala upravo sada kada je gradska organizacija odlučila izreći i sankcije zbog takvog ponašanja. Koja će to sankcija biti isto je nepoznanica. Može se raditi tek o opomeni ili će Gaća proći kao i četvorka iz vodstva SDP-a i biti suspendirana na dvije godine. Najgora kazna je isključenje iz SDP-a no u taj scenarij naši izvori iz vodstva vukovarskog SDP-a ne vjeruju.

SDP NOVE-STARE SNAGE Povratak otpisanih SDP-ovaca: Bernardić jača poziciju pred izbore za EU

U svakom slučaju, novi sukob dolazi uoči izbora za EU izbore što će teško doprinijeti rezultatu, a dolazi i prije nove izborne konvencije na kojoj bi se trebalo birati novo vodstvo Foruma mladih, a koja bi se trebala održati nakon izbora za EU parlament. I u tome neki u SDP-u vide motive ovog najavljenog sankcioniranja koje još nije provedeno jer Gaća, kažu, nije po volji šefu stranke Davoru Bernardiću koji bi zbog toga, drže, na čelu Foruma mladih radije imao nekog po svom „guštu“.

>>Davor Bernardić i nova predsjednica FM SDP-a Biljana Gaća dali izjavu medijima

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas