Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o iskustvu u bolnici

Vanđura: Lijepa riječ liječnika i sestara bila mi je dodatna terapija

Zvonko Vanđura
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
25.03.2014.
u 09:20

U vrijeme kada pacijenti imaju kritike i zamjerke na odnos liječnička i drugog medicinskog osoblja prema bolesnicima, umirovljeni učitelj iz Đeletovaca, Zvonimir Vanđura imao je sasvim drukčije iskustvo u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici gdje je zbog zdravstvenih tegoba proveo dva tjedna.

U vrijeme kada pacijenti imaju kritike i zamjerke na odnos liječnička i drugog medicinskog osoblja prema bolesnicima, umirovljeni učitelj iz Đeletovaca, Zvonimir Vanđura imao je sasvim drukčije iskustvo u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici gdje je zbog zdravstvenih tegoba proveo dva tjedna.

Umirovljeni učitelj, 87-godišnji Zvonimir Vanđura je pokretač mnogih udruga i događanja u svome selu, a za vrijeme progonstva prikupljao je knjige i prikupio ih nekoliko tisuća za knjižnicu koju je pokrenuo u Đeletovcima kada su se Đeletovčani vratili iz progonstva o čemu je Večernji list pisao pa i onda kada su se police pod težinom knjiga urušile.

Najstariji je sudionik svečanog mimohoda na Vinkovačkim jesenima od prve manifestacije prije 48 godina.

- Jedno jutro se dogodilo da sam počeo teturati po kući, nisam mogao vlastitom voljom upravljati svojim kretanjem. Uz brzu pomoć snahe i susjeda odvezen sam na hitan prijem OŽB Vinkovci, te ubrzo i smješten na odjel kardiologije, u sobu broj 1. Tu je odmah osoblje, dr Mirna Krajina-Andričević, medicinske sestre su uz nju, obavlja se pregled, sve po redu, slušaju srce,pluća,vade krv za pretrage... Dolazi potom i druga liječnica, dr Dajana Sidorov, čiji sam bio pacijent do otpusta iz bolnice.Dan po dan, prijepodne, dopodne i između toga nailaze liječnice, sestre isve ostalo osoblje pa i učenici medicinske škole predvođeni svojom mentoricom gđom Silvijom. Svatko zna svoj posao - priča umirovljeni učitelj i sam iznenađen lijepim i ljudskim prijemom u vinkovačkoj bolnici dodajući kako su mu sestre redovito donosile terapiju, mjerile tlak i uzimale krv i urin za dodatne pretrage.

- Kako bi sve bilo potpuno, išao sam i na ultrazvuk srca i hodao po pokretnoj traci. Svaki liječnik i medicinska sestra imaju lijepu riječ što mi je uz dobivene lijekove, bila i dodatna terapija! I tako su mi dan po dan pružali sve što mi je bilo potrebno i to s osmijehom na licu, što je ubrzalo i poboljšalo moj oporavak tijekom dva tjedna boravka na tom odjelu. Stoga, svaki dan i na svakom mjestu, treba istaknuti i pohvaliti što je dobro, pa mogu sa opravdanjem reći da su ljudski odnosi u našim bolnicama ipak dobri - kaže Zvonimir Vanđura dodajući kako mu je i hrana bilo dobra, i ukusna i količinski dovoljna.

>> Otkrivamo što će Ostojićeva reforma značiti za pacijente

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije