Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Milanović: Pozdravljam inicijativu za spomen-dan Stjepana Radića

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.08.2014.
u 10:29

Na početku sjednice odlučeno je da opskrbljivači nastave s isporukom toplinske energije do sklapanja novih ugovora između ovlaštenih predstavnika suvlasnika i kupaca toplinske energije u predstojećoj sezoni grijanja

Na početku današnje, prve sjednice Vlade nakon ljetne stanke našle su se i rasprave o prijedlogu uredbe o dopuni Zakona o tržištu toplinske energije te uredbe o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2015. godinu.

Odmah je jednoglasno usvojeno da opskrbljivači nastave s isporukom toplinske energije do sklapanja novih ugovora između ovlaštenih predstavnika suvlasnika i kupaca toplinske energije u predstojećoj sezoni grijanja.

- U 2014. prikupljeno je 381 milijuna kuna od boravišne pristojbe, visina boravišne pristojbe u 2015. ostaje ista - kazao je ministar turizma Darko Lorencin prije usvajanja druge točke sjednice.

Nakon što je usvojen prijedlog odluke o proglašenju Dana sjećanja na 20. lipnja 1928. godine, premijer Zoran Milanović osvrnuo se na značaj Stjepana Radića.

- Pozdravio bih inicijativu za spomen-dan Stjepana Radića. Pitanje je tko je baštinik njegove politike. Povijesna pravda i paradoks je nakon što ga je napao i na njega pucao velikosrbin Puniša Račić, isti je kaznu služio u vili na Dedinju. Izvukli su ga beogradski partizani i likvidirali - kazao je premijer Milanović koji je Radića opisao kao ''panslavista, važnu i veliku osobu 20. st., socijalno osviještenog čovjeka, antiklerikalaca''.

- Neprijavljeni rad je dosta raširen, pokrećemo snažniju borbu kako bi radnici imali prava koja im pripadaju - istaknuo je ministar Mirando Mrsić prije jednoglasnog prihvaćanja Prijedloga odluke o osnivanju Povjerenstva za suzbijanje neprijavljenog rada.

Usvojena je i suglasnost za zaduženje Hrvatskih voda za ''Projekt zaštite od poplava'' te za prihvaćanje tog projekta. Kako je istaknuo potpredsjednik Vlade Branko Grčić, za taj će projekt ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna Hrvatske vode dobiti suglasnost za zajam u vrijednosti od 40 milijuna eura kod Razvojne banke Vijeća Europe.

Predstavljajući Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu, za lipanj 2014. godine, ministar financija Boris Lalovac izvijestio je da su proračunske zalihe za lipanj iznosile 30 milijuna kuna te kako je potrebno povećanje državnih proračunskih zaliha jer nam po sudskim presudama dolazi na naplatu 83 milijuna kuna.

>>Ivan Vrdoljak: MOL je prvi pokrenuo arbitražu pa smo i mi to učinili kako bismo zaštitili svoje interese

>>Kolinda Grabar Kitarović: Prihvaćam odluku Ustavnog suda, ona se mora poštivati

Komentara 32

DU
Deleted user
10:31 21.08.2014.

Svojata Milanovic. Ocito je pocela predizborna kampanja. "Vjera u Boga i hrvatska sloga" nikako ne mogu biti znak antiklerikalizma i/ili panslavizma. Opet povijesna neistina.

ĆA
ćaćaća
10:43 21.08.2014.

ovaj će sad sve podržati samo da dobije izbore a onda sve po starom planu 21 ...

ST
StrankaDemokratskihPromjena
10:43 21.08.2014.

Nevjerojatno ........ pa zar ljudi koje predstavlja danas Milanović nisu bili najžešći protivnici hrvatskog sela i hrvatske seljačke stranke? .........spomendan Stjepanu Radiću bit će kad se riješimo komunista. ------ antiklerikalac? a logan Radićeva HSS-a he eh eh od izjave doo izjave ali više nema čuđenja od njega je sve moguće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije