Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRADIO SE OD NATPISA

Uzinić: Ne komentiram propovijedi drugih biskupa, pa tako ni biskupa Košića

Mate Uzinić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
06.09.2016.
u 12:07

Uzinić je u ponedjeljak na svom Facebooku napisao: "Želimo li kršćanski odgovoriti izazovima svog vremena, uvijek se trebamo pitati ima li ono što govorimo i činimo ikakve veze s evanđeljem."

Dubrovački biskup Mate Uzinić ogradio se u utorak na svom Facebook profilu od medijskih interpretacija njegove objave, koji su neki mediji protumačili kao kritiku propovijedi sisačkog biskupa Vlada Košića, koji je u nedjelju u Ludbregu vjernicima poručio da "ne smiju glas dati onima koji političku moć koriste kako bi ateizirali hrvatsko društvo''.

Uzinić je u ponedjeljak na svom Facebooku napisao "želimo li kršćanski odgovoriti izazovima svog vremena, uvijek se trebamo pitati ima li ono što govorimo i činimo ikakve veze s evanđeljem", što je na nekim portalima protumačeno kao kritika Košićeva istupa, koji je pak ocijenjen kao predizborna agitacija usmjerena protiv SDP-a i ljevice. 

Uzinić je nakon medijskih interpretacija te objave ponovno putem svog Facebook profila poručio kako "ne komentira propovijedi drugih biskupa, pa tako ni biskupa Košića" te da se "ograđuje od svih reinterpretacija onoga što je jučer napisao".

Košić je u propovijedi, ne spominjući ih izravno, napao SDP i ljevicu zbog "ateizacije društva", "nametanja zdravstvenog odgoja", "nijekanja Bleiburga i Križnog puta", "nijekanja obrambenog i pravednog rata u Hrvatskoj i BiH", "slanja specijalne policije na branitelje koji su prosvjedovali", "štićenja najgorih ubojica i počinitelja teških zločina nad hrvatskim domoljubima" i "protivljenju da se u Ustav unese definicija braka kao zajednice žene i muškarca".

>> Biskup Košić: 'Zar da ponovno budu na vlasti oni koji štite ubojice hrvatskih domoljuba'

Komentara 10

Avatar Melankolija
Melankolija
13:28 06.09.2016.

Bozanicevom bisupu Kosicu bi preporucio da pitaja mlade zasto odlaze i Hrvatske? Dobio bi odgovor na sva svoja pitanja i podpitanja. Nije narod toliko naivan da nezna tko ga tlaci, krade i unistava njegovu egzistenciju. Gledam generala Glasnovica kod gurbeta Bujanca i kad je Glasnovic poceo govoriti o praznoj Lici i privatizacijskoj pljacci tijekm devedesetih, gurbet Bujanac je odmah promjenio temu razgovora.

Avatar EUJ-
EUJ-
14:28 06.09.2016.

"Želimo li kršćanski odgovoriti izazovima svog vremena, uvijek se trebamo pitati ima li ono što govorimo i činimo ikakve veze s balkanskom domoljubnom rajom koja kopa po kontejnerima"

DU
Deleted user
14:35 06.09.2016.

ovaj isposnik od sto i nešto kila bi trebao znati da je bezočno laganje protiv bližnjega svoga teški grijeh ... osma zapovijed ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije