Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uz oporbu, i vladajući SDSS, HDS, HSLS i HDSSB protiv Zakona o najmu stanova

Svi traže treće čitanje ovog prijedloga kako bi se barem malo popravio jer u sadašnjem obliku, naglašavaju, donijeti pravdu već nove nepravde.
28. lipnja 2018. u 16:56 9 komentara 516 prikaza
Hrvatski sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vladin prijedlog Zakona o najmu stanova dobio je protivnike i među vladajućim zastupnicima, pa su mu se nakon oporbe usprotivili i SDSS-ov Milorad Pupovac, ali i Klub zastupnika HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a. Svi traže treće čitanje ovog prijedloga kako bi se barem malo popravio jer u sadašnjem obliku, naglašavaju, donijeti pravdu već nove nepravde.

Andrej Plenković Ivan Hrstić Komu ne paše demografska politika, ravna mu Afrika!

Tijekom rasprave Pupovac je najavio da će imati tri amandmana i tražiti treće čitanje, a nakon rasprave to je poručio i HDS-ov Branko Hrg koji je uvjeren da se o tom zakonu sutra neće glasovati. Neslužbeno se jučer moglo čuti u Saboru da će se glasovanje odgoditi bar do idućeg petka kako bi se do tada pokušalo postići neki dogovor. Ako se ipak bude sutra glasovalo, Hrg je najavio da će glasovati protiv njega, ali ne misli rušiti kvorum niti raditi bilo kakav razdor u vladajućoj koaliciji.

- Zakon nije dobro pripremljen, nisu uvažene primjedbe koje smo davali u prvom čitanju, nije se postigla ravnoteža između vlasnika nekretnina i stanara u nekretninama i ne želimo da se ispravljanje nepravde radi na način da se radi drugima nepravda. Mi smo predali zahtjev za treće čitanje – kazao je Hrg koji vjeruje da će se uspjeti dogovoriti o trećem čitanju.

Hrvatski sabor
1 / 24
Hrvatski sabor
Gordan Jandroković Gordan jandroković: Građani i elite još se nisu identificirali s Unijom Zagreb: Održana redovna sjednica Vlade RH Andrej Plenković: 'Idući tjedan bit će sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju, doći će i predsjednica'
VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće