Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE TREĆE ČITANJE
Povratak na članak

Uz oporbu, i vladajući SDSS, HDS, HSLS i HDSSB protiv Zakona o najmu stanova

Svi traže treće čitanje ovog prijedloga kako bi se barem malo popravio jer u sadašnjem obliku, naglašavaju, donijeti pravdu već nove nepravde.

Komentari 9

Avatar rubinet
rubinet
21:09 28.06.2018.

ne daju se paraziti...lako je 60 godina živjeti u tuđem 60 ..besplatno ili za sitniš..

VL
EL
elaella
20:59 28.06.2018.

ako mi još uvijek živimo u državi u kojoj je normalno da ti netko živi u stanu i za to plaća 100 kuna mjesečno, dok sam vlasnik nema gdje živjeti i to na temelju nakaradnog komunističkog instituta koji je služioo za otimačinu privatne imovine - a saborski zastupnici daljnju otimačinu podržavaju na način da ne žele ništa poduzeti - onda zaslužujemo biti ti gdje jesmo.

VL
ZA
zaokica
19:34 28.06.2018.

ove stranke nemaju izbora SVE ONO sto je protiv branitelja oslobodilackog rata odmak od komunista i sve sto radikalno vlada zeli provesti je njihovo biracko tijelo JER TO SU TI koji su uzivali benifite komunizma i jos uzivaju je njihova potpora ALI SVAKIM DANOM ih je sve manje i manje sto njima neide nikako u prilog A STA MOZEMO jedino u Hrvatskoj su oni veliki balast i velika kocnica razvitku jer u svim zemljama komunistickog lagera to je rijesenoIZGUBILI SU I KVIT

VL
KO
kold
18:50 28.06.2018.

Imovinu vratiti vlasnicima i oni neka raspolažu sa njom.

VL
KO
kold
18:58 28.06.2018.

Manje više su njihovi u takvim stanovima zato se i bune.

VL
BR
Brankko
02:09 01.07.2018.

A uz buku o "zaštićenim stanarima" i drugim "žrtvama", od 1997. na dalje zataškavan je nasilan tzv. "Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine", koji je faktički zacementirao otimačinu -- taj su zakon zajednički izglasali HDZ i SDP.

VL
BR
Brankko
02:07 01.07.2018.

Suludo i perverzno: država prisiljava vlasnike da faktički plaćaju stanovanje "zaštićenim stanarima". Nije nužno da ZS odu iz stanova, ali zaboga, oni se koriste tuđom imovinom! Zamislite da taksistu date pet kuna i da mu kažete, eto vam za benzin (a i taj benzin za vožnju koštao je više), baš me briga za vaš auto, za vaš ručak i sve ostalo. Osamdesetih je godina trebala biti stambena reforma po kojoj su stanarine trebale rasti postepeno, do one prave, koja se naziva ekonomskom, no to je zaustavljeno. A kako je poslije suverena, samostalna, međunarodno priznata Republika Hrvatska "rješavala stambeno pitanje"? Samo četvrtina stanovništva živjela je u društvenim stanovima (i unutar toga broja nekih nekih 6-7% nacionaliziranih), i njima je omogućen tzv. "otkup", jedna velika glupost. Ali se tim "otkupom" "rješavalo" mnogo toga drugoga, a ne "stambeno pitanje". Koliko je stanova "otkupljenih" po 10-15% vrijednosti, poslije preprodano po punoj cijeni?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.