Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mursko središće

Uz Muru zečji nasipi. Spremni su za dolazak velikog vala vode

Mura  (1)
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
22.07.2012.
u 20:26

''Zečji'' nasipi postavljeni su u Murskom Središću i Hlapičini, u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara. Predviđa se da će vodostaj Mure vrhunac doseći u noći s nedjelje na ponedjeljak

Zbog visokog vodostaja Mure, za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, pripadnici postrojbe civilne zaštite i komunalni radnici Murskog Središća u nedjelju su postavili tzv. „zečje“ nasipe uz Muru u Murskom Središću i Hlapičini, u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave.

Tijekom noći i sljedećih dana pripadnici DVD-a Murskog Središća dežurat će uz rijeku te biti u stalnom kontaktu sa zapovjedništvom Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništvom civilne zaštite Grada Murskog Središća.

Građanima poručuju da je situacija pod kontrolom te da nema razloga za uzbunjivanje i paniku.

Komentara 1

Avatar Aristarh
Aristarh
22:22 22.07.2012.

Most na slici ima dva nosiva stupa u vodi. Jedan je sa hrvatske a jedan sa slovenske strane granice. Hrvatska strana svoj stup redovno čisti od nanosa granja a slovenska svoj ne. Nanos granja na slovenskoj strani usmjerava vodu prema hrvatskoj obali i tako je dolazilo malo po malo do erozije obale na hrvatskoj strani i pomjeranja Mure prema Hrvatskoj. Izgradnjom šetnice tom problemu se stalo na kraj.!:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije