Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požega

Uz 218 g marihuane, u obiteljskoj kući pronađeno i 20 sadnica

trava (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
17.03.2011.
u 11:17

- Posljednjih godina uspjeli smo prekinuti lance za nabavu droge s drugih područja, iz Bosne i Srbije, pa je došlo do poremećaja na tržištu, zbog čega se sve više osoba odlučuje na umjetnu proizvodnju, kažu u policiji

POŽEGA - Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske u ponedjeljak su u požeškoj Ulici bana Petra Berislavića otkrili 32-godišnjeg uzgajivača marihuane. Pretragom obiteljske kuće i osobnog automobila pronađeno je 218 grama marihuane u PVC vrećicama i staklenkama, 18 komada ostataka ručno rađenih cigareta s mješavinom duhana i marihuane te 20 lončanica sa zasađenim biljkama indijske konoplje visine 5-30 centimetara.

Prostorija u kojoj su se nalazile sadnice bila je prilagođena za umjetni uzgoj pa su se tako u njoj nalazile tri lampe, ventilator, specijalna gnojiva za uzgoj, termometar i timer kao i uređaj za ispitivanje kiselosti tla.

- Posljednjih godina uspjeli smo prekinuti lance za nabavu droge s drugih područja, iz Bosne i Srbije, pa je došlo do poremećaja na tržištu, zbog čega se sve više osoba odlučuje na umjetnu proizvodnju. Kod nas je evidentirano deset proizvođača opojnih droga u zatvorenom prostoru i tridesetak na otvorenom ali "tamna brojka" je mnogo veća. Prošle smo godine prijavili 22 osobe zbog proizvodnje droge - kazao je Željko Grgić, voditelj odjela krimpolicije u PU požeško-slavonskoj.

Muškarac kod kojeg je pronađena droga dosad je policiji bio poznat samo kao konzument, a protiv njega je podnesena kaznena prijava. Prijeti mu i do tri godine zatvora.

Komentara 4

BL
Blender
11:28 17.03.2011.

218 grama marihuane, ma kakav uspijeh je u tome. Dok u svijetu doktori prepisuju marihuanu kao lijek, u Hrvatskoj ides u zatvor. Ma seljacine jedne slusajte sto vam ljudi govore, mozgovi su vam toliko isprani. Imate internet i potrazite si zasto se marihuana brani a alkohol ne!!!

OB
obadius
12:17 17.03.2011.

Marihuana je lijek. Imamo talibanske zakone

SL
slavonac123
16:55 17.03.2011.

od trave se krece pa do igle znas i sam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije