Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj

Ustavna sutkinja želi biti i Zorka Ćaćić Zagrajski, koja je kaznom zaprijetila Milanoviću

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.02.2015.
u 12:33

Sutkinja je Milanoviću zaprijetila da će ga kazniti ako nastavi izbjegavati sudske pozive u slučaju tužbe Bandića protiv HRT-a

Sutkinja zagrebačkog Općinskog građanskog suda Zorka Ćaćić Zagrajski također se prijavila na natječaj za ustavnog suca. S njenom prijavom, dosad je ukupno 12 prijavljenih za dva slobodna mjesta na Ustavnom sudu. Natječaj je zatvoren, no čeka se još da se vidi dolazi li još koja kandidatura poštom. Nakon toga se provjerava ispunjavaju li svi kandidati tražene uvjete, nakon čega će za koji tjedan Odbor za Ustav obaviti razgovore sa svim kandidatima i na koncu Saboru predložiti najbolje. Sabor treba dvotrećinskom većinom izabrati dva nova Ustavna suca, što znači da će se trebati dogovoriti vladajući i oporba.

Sutkinju Zorku Ćaćić Zagrajski javnost može pamtiti po slučaju iz prošlog rujna kada je zaprijetila premijeru Zoranu Milanoviću da će ga kazniti ako nastavi izbjegavati sudske pozive u slučaju tužbe zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv HRT-a za klevetu u kojemu je premijer bio svjedok. Bandić je HRT tužio jer je prenio izjave premijera o rezultatima posljednjih lokalnih izbora u Zagrebu koje je Milanović ocijenio lošima i opasnima, spominjući i “smrad korupcije”. Tužba mu na koncu ipak nije prošla. Zorka Ćaćić Zagrajski ranije se kandidirala i za sutkinju Županijskog suda, a i za hrvatsku sudačku kvotu u Europskom sudu za ljudska prava, sve bez uspjeha.

Podsjetimo, dosad su se prijavili i bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, profesorica prava iz Rijeke, ustavna stručnjakinja i vanjska članica Odbora za Ustav Sanja Barić, bivša pravobraniteljica Mila Jelavić, sutkinja Ivana Čalić koja je presudila Ivi Sanaderu i HDZ-u, bivša ustavna sutkinja Nevenka Šernhorst koja se već nekoliko puta neuspješno javljala na natječaj, jednako kao i sutkinja Visokog prekršajnog suda Antonija Kovačić, zatim odvjetnik Boris Kozjak koji se javljao i za natječaj za pučkog pravobranitelja, javni bilježnik Anđelko Stanić, odvjetnici Želimir Brozović i Šime Savić te Dubravko Ljubić koji još od 1996. radi na Ustavnom sudu, prvo kao stručni savjetnik, pa voditelj Službe za prethodni ispitni postupak te od lani kao viši ustavnosudski savjetnik.

>> Vrhovni sud s dr. Tuđmanom obranio pravo suca da i treći put bude član DSV-a

>> Mladen Bajić kandidirao se za ustavnog suca

Komentara 10

ĆA
ćaćaća
13:11 20.02.2015.

ta sigurno neće ući u ustavni sud...partija bira one na koje ima utjecaj..

T7
Toro. 71
12:51 20.02.2015.

A zasto nije prosla???? Pitanje za 1 kunu?

LU
lukateli1
12:50 20.02.2015.

Zasto mu je zaprijetila? Ako izbjegava, a zna se da izbjegava, opali mu kaznu! Pa opet, pa opet, pa onda malo nek odlezi koji tjedan! Dobro ce nam doci ako ga ne bude u Vladi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije