Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki akvatorij

Uspješna akcija ukrcavanja 7 teglenica na polupotopni brod

ukrcaj,ukrcavanje,teglenica,Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
13.01.2014.
u 14:46

Riječ je o prvoj takvoj složenoj operaciji obavljenoj u riječkom akvatoriju, u kojoj se brod potopi na nekoliko metara ispod površine mora, teglenice dotegle iznad palube, nakon čega brod ponovno izranja s ukrcanim teretom

Nevjerojatna je bila današnja akcija na sidrištu ispred riječkog Brodogradilišta "3. maj". Ondje je uspješno obavljen ukrcaj sedam teglenica ukupne težine 4200 tona na specijalni, polupotopni brod za prijevoz teških tereta "Tern" u vlasništvu nizozemskog brodara Dockwise.

Teglenice su izgrađene za švedskog naručitelja Wisbi Tankers, a krajnje im je odredište Kolumbija. Riječ je o prvoj takvoj složenoj operaciji obavljenoj u riječkom akvatoriju, u kojoj se brod potopi na nekoliko metara ispod površine mora, teglenice dotegle iznad palube, nakon čega brod ponovno izranja s ukrcanim teretom. Brod "Tern" će sredinom tjedna biti spreman za isplovljavanje.

Kroz nekoliko sati brod "Tern" će se podignuti na razinu koja će variocima omogućiti da teglenice učvrste i pripreme za transport, potvrdio nam je Danko Crnčević, direktor "Liburnia pomorske agencije" koja organizira prijevoz trećemajskih teglenica.

>>Pune se navozi 3.maja: Potpisan ugovor za gradnju četiri broda
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije