Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra nova sjednica

Odgođeno ročište o Bandićevom pritvoru

20.11.2014., Zagreb - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic ulazi u automobil nakon sastanka s odvjetnikom Kresimirom Krsnikom.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
09.04.2015.
u 15:06

Bandić je u Remetincu ponovno završio prije mjesec dana zbog sumnje da je pokušao utjecati na svjedokinju Vidu Demarin

Ročište na kojem se trebalo odlučivati o USKOK-ovom zahtjevu za produljenje istražnog zatvora Milanu Bandiću za dodatna dva mjeseca danas je odgođeno, a nova sjednica zakazana je za sutra u 13 sati.

Sudac istrage odgodio je ročište jer se očekuje da bi danas tijekom dana Ustavni sud trebao odlučiti o ustavnoj tužbi Bandićevih branitelja.

Prije nego što ta odluka bude poznata, sudac istrage je smatrao da ne može donijeti odluku o zahtjevu za produljenjem istražnog zahtjeva jer je odluka Ustavnog suda kakva god bila obvezujuća.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik u Remetincu je ponovno završio prije mjesec dana, nakon što je osumnjičen da je pokušao utjecati na Vidu Demarin kako bi promijenila svoj iskaz. USKOK je smatrao da je Bandić takvim ponašanjem prekršio uvjete jamstva pa je od suda zatražio da mu se oduzme jamčevina od 15 milijuna kuna te ponovno odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a sud je tom zahtjevu udovoljio.

>> Bandić ispitan u sjedištu USKOK-a, odvjetnici nisu otkrili je li iznio obranu

>> Afera štandovi: Optužnica protiv Bandića vraćena USKOK-u na doradu

Komentara 26

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
08:01 09.04.2015.

ajde dosta tog partijskog iživljavanja na bandiću! iz kog bi razloga i dalje bio u pritvoru kad su imali preko 100 dana za ispitivanje svjedoka, a odmah su oduzeli i svu dokumentaciju i sva računala! već je bio vani i nije pobjegao, prema tome prestanite se iživljavati s tim pritvorima i počnite konačno sudski proces pa neka tamo svatko dokazuje svoje

LU
lukateli1
08:32 09.04.2015.

banda uskocka! Dobro kaze gremo10, imali 100 dana da ispitaju svakoga! ne kenjajte, pustite covjeka nek se brani posteno!

BI
bigstar
08:11 09.04.2015.

svjedoci se ne ispituju namjerno da ga mogu sto dulje drzati u pritvoru, ovo je lakrdija od pravne drzave , uskok +udba rade sto hoce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije