Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE VRUĆE, ALI...

Upaljen meteoalarm: Popodne grmljavinska nevremena, u jednom dijelu Hrvatske moguća i tuča

Grmljavinsko nevrijeme u Sinju
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
26.07.2022.
u 08:16

Na kopnu idućih dana pretežno sunčano. Ponekog pljuska još može biti u gorju, ali i u unutrašnjosti Dalmacije, u srijedu ujutro i na istoku Hrvatske

Iako će se i danas živa na termometru penjati i do 35 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti, a na Jadranu i stupanj više, za veći dio Hrvatske izdano je upozorenje zbog mogućeg grmljavinskog nevremena. 

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, stiže postupno naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su mogući i na istoku zemlje. U Dalmaciji pretežno sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C.

Pljuskove s grmljavinom najavila je i HRT-ova meteorologinja Tomislava Hojsak

- U utorak u istočnoj Hrvatskoj pljuskova s grmljavinom može biti kasno poslijepodne i navečer, kada se ne smije isključiti ni mogućnost mjestimične tuče. Do tada će prevladavati sunčano, te sparno i vruće uz 33 do 36 °C. Sparinu će popodne ublažiti umjeren i jak sjeverni vjetar - prognozira. 

Idućih dana će biti pretežno sunčano, ali nestabilno vrijeme no i dalje iznadprosječno toplo. 

- Na kopnu idućih dana pretežno sunčano. Ponekog pljuska još može biti u gorju, ali i u unutrašnjosti Dalmacije, u srijedu ujutro i na istoku Hrvatske. U noći na subotu na zapadu su izgledne nove nestabilnosti. U srijedu će osvježiti i na istoku i jugu zemlje, a zatim opet rast temperature i sparina.

Na Jadranu podosta sunčanog vremena, a lokalne nestabilnosti vjerojatnije su u zaobalju. Poneki neverin u srijedu i četvrtak može se pojaviti na obali i otocima. U noći na subotu na sjeveru opet nestabilnije. Umjerena bura, na sjeveru i jaka s olujnim udarima oslabjet će u četvrtak i okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Dnevna temperatura bit će malo niža - prognozirala je Tomislava Hojsak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije