Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRTNICI Obrtničkom noći Klanjčani obilježili 36. obljetnicu udruženja

Unatoč teškim vremenima broj obrtnika ipak raste

11.02.2009.
u 17:14

Već punih 36 godina od 11. veljače 1973. godine u Klanjcu uspješno djeluje Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjca, Tuhlja, Kraljevca na Sutli, Kumrovca i Zagorskih Sela. Danas imaju 261 obrtnika, a na početku ove godine nakon niza godina pada njihova broja, bilježe rast. Doduše za dva obrtnika, ali u ovim kriznim vremenima i takve male brojke vesele.

Klanječka pelnica
Kako je na svečanoj sjednici u restoranu Zelenjaku rekao predsjednik Udruženja Mladen Županić, najveći njihov projekt u prošloj godini je Klanječka pelnica, kojim podrum zgrade Udruženja preuređuju i namjeravaju pretvoriti u vinoteku, kušaonicu vina i meda, ali i ugodni prostor za okupljanje obrtnika i svih Klanjčana.

Dosad su potpuno završeni građevinski, elektroinstalaterski, vodoinstalaterski i keramički radovi, upravo se postavlja stolarija, a uskoro će se obaviti i ličilački radovi. Još je potreno pokućstvo, postaviti rasvjetna tijela, urediti i opremiti sanitarni čvor, klimatizaciju i grijanje i nabaviti opremu.

Prošle godine su sudjelovali i na mnogobrojnim obrtničkim i gospodarskim sajmovima, seminarima, na sportskim susretima i druženjima obrtnika, a veliku pozornost posvećivali su i informiranju i poučavanju svojih članova o novim zakonskim propisima. Veliku pozornost posvećivali su i radu na crno, problemu naplate komorskog doprinosa.

Aktivni i po školama
U suradnji sa županijskom Obrtničkom komorom organizirali su također i predstavljanje obrtničkih i to prije svega deficitarnih zanimanja po osnovnim školama. Skup su pozdravili mnogi gosti među kojima je bila i zagorska županica Sonja Borovčak, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se grupa Prva Ljubav i artisti iz Zagreba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije