Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANSKI STRUČNJAK:

Ukrajinci ponižavaju ruske trupe na bojištu: 'Brišu pod s njima. Rusi rade sve moguće taktičke pogreške!'

Foto: Reuters/Pixsell
1/6
18.03.2022.
u 14:01

"Rusi izgleda rade gotovo sve taktičke pogreške koje su mogli počiniti. Ruske trupe izgledaju kao da su potpuno nepripremljene, kao da Rusi nisu dobro promislili kako bi velika vojna operacija morala izgledati", ocjenjuje britanski vojni analitičar Michael Clarke

"Ukrajinci ponižavaju ruske trupe na bojištu i strašno im ruše ugled u svijetu. Brišu pod s njima", izjavio je britanski vojni stručnjak profesor Michael Clarke za britanski radio BBC 4

Clarke je analizirao napredak ruskih vojnika, odnosno izostanak jačih ruskih prodora, što je očekivao cijeli svijet nakon prvih dana ratovanja. 

"Rusi izgleda rade gotovo sve taktičke pogreške koje su mogli počiniti. Ruske trupe izgledaju kao da su potpuno nepripremljene, kao da Rusi nisu dobro promislili kako bi velika vojna operacija mogla izgledati", ocjenjuje Clarke koji je impresioniran otporom Ukrajinaca. 

"Ukrajinci usporavaju ruske prodore na svim područjima. Sada čak izvršavaju učinkovite protunapade. Rusi gube jako mnogo opreme i vojnika", javlja Clarke. 

Ovaj britanski vojni analitičar ističe kako je Ukrajina podigla standard svoje vojske nakon 2014. godine i to uz pomoć NATO-a.

Clarke je i dao objašnjenje zašto su Rusi targetirali tvornicu za održavanje zrakoplova kod Lavova: 
"Jasno je da Rusi napadaju infrastrukturu uz pomoć koje Ukrajinci još omogućuju ukrajinskim zrakoplovima da lete. Također, napad na grad na zapadu Ukrajine, koji je samo 70 km od poljske granice jasan je pokušaj da se zaplaši Zapad i odvrati veliku pomoću koju Ukrajina prima sa Zapada", zaključuje Clarke. 

Foto: Reuters/Pixsell

Internetom se širi i sve više snimki napuštene ruske vojne opreme koju su potom zaplijenili Ukrajinci. Također, Ukrajinci dijele i puno snimaka na kojima se vidi kako napadaju ruske trupe iz zasjeda, čime žele dodatno pokazati da su Rusi nepripremljeni. 

Ključne riječi

Komentara 54

TO
tow
15:03 18.03.2022.

Od 20 ruskih generala koji su fizički u Ukrajini, 5 generala ubijeno. 25% gubici? Tko ne vjeruje, neka ode na ruske medije i pogledaju smrtovnice. Imate fotografije sprovoda generala Gerasimova. Ruska sramota na kvadrat. Osim članova bliže obitelji, nitko nijee došao na sprovod. Jednom od najviše odlikovanih ruskih generala ???

AL
Aleluja
14:45 18.03.2022.

U drugom članku pak navodite komentar večernjakovog novinara za vanjsku politiku, Hassan Haidar Diaba, koji pak tvrdi da to nije istina da je to zapadna propaganda. I što je sad na kraju istina? Otvorim portal večernjeg i onda čitam člankee koji su kontradiktorni jedan drugom. Kome da jedan prosječni čitatelj vjeruje?

DU
Deleted user
15:12 18.03.2022.

Ukrainci su pred Moskovom, a Mate Rimac prodao još 100 Nevera na naviđeno. Mediju su već odavno leglo zla i laži. Žao mi je Ukrainskog naroda koji je lažljivi zapad uvukao u ovo zlo :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije