Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kirilo Budanov

Šef ukrajinskih obavještajaca iznenadio: 'Navaljni je umro prirodnom smrću'

Memorial site for Alexei Navalny in Barcelona
Foto: NACHO DOCE/REUTERS
1/4
25.02.2024.
u 21:42

Tijelo Navaljnog predato je njegovoj majci u subotu, a datum pokopa bit će naknadno određen

Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni umro je prirodnom smrću od krvnog ugruška, izjavio je u nedjelju šef ukrajinske vojne obavještajne službe (GUR) Kirilo Budanov, a prenosi novinska agencija UNIAN. "Možda ću vas razočarati, ali ono što znamo je da je stvarno umro od krvnog ugruška. I to je više-manje potvrđeno. To je ono što znamo", rekao je Budanov novinarima odgovarajući na pitanje zna li obavještajna služba "na koji način je ubijen".

Rekao je da ove informacije nisu preuzete s interneta. Po njegovim riječima, riječ je o prirodnoj smrti. Obitelj i suradnici Navaljnog krive Kremlj za njegovu smrt, što Moskva odbacuje. Zapadni političari također su odmah izjavili da je Navaljnog ubio režim ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Tijelo Navaljnog predato je njegovoj majci u subotu, a datum pokopa bit će naknadno određen. Navaljni (47) je umro u sibirskom zatvoru 16. veljače. Srušio se tijekom šetnje dvorištem i umro unatoč pokušajima da ga se oživi. Služio je kaznu zatvora od 30 godina, među ostalim zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i financiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja. 

VIDEO Preminuo Aleksej Navaljni, veliki kritičar ruskog predsjednika Putina

Komentara 14

DU
Deleted user
07:24 26.02.2024.

Da Grlić Radman nije zaprijetio Putinu mi nikada tijelo Navaljnog ne bi vidjeli!

Avatar roker
roker
22:48 25.02.2024.

Sad zapadne službe moraju tražiti novu budalu

MI
Mixy
21:52 25.02.2024.

Zašto bi Putin ubio nekog koga je već na svaki mogući način uništio? Zanimljivo da i iako telo Navaljnog niko nije video to nije sprečilo zapadnu štampu i satelite da objave kako je imao modrice po telu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije