Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banda iz Vrapča

Uhvaćeni godinu dana nakon pljačke 1,5 miljuna kuna

policija,policajac
Marijan Sušenj/PIXSELL
30.05.2013.
u 15:44

Osim 29-godišnjeg I.N. i 22-godišnjeg Ž.S.Š. koji su izveli pljačku policija je uhitila i trojicu njihovih pomagača koji su sudjelovali u pripremi i razradi pljačke.

Kada su sa nešto više od 1.5 milijuna kuna plijena dvojica razbojnika uspjela pobjeći nakon uspješno ‘odrađene’ pljačke Hypo banke u zagrebačkom Velesajmu u svibnju prošle godine vjerojatno nisu niti slutili da će se nakon godinu dana provedenih na slobodi i uživanja u novcu odjednom naći iza rešetaka. Osim 29-godišnjeg I.N. i 22-godišnjeg Ž.S.Š. koji su izveli pljačku policija je uhitila i trojicu njihovih pomagača koji su sudjelovali u pripremi i razradi pljačke, među kojima je i zaštitar S.H. (39) koji je u vrijeme pljačke radio u banci.

Pripreme za samu pljačku trajale su dva mjeseca, a sve je započelo u ožujku prošle godine kada su se I.N. i Ž.S.Š sastali sa zaštitarom banke i otkrili mu svoje namjere. On im je trebao otkriti sve detalje o radu navedene banke, osoblju, mjerama osiguranjam i druge bitne informacije koje su im bile potrebne kako bi se upustili u uspješnu pljačku banke. Tijekom ožujka, travnja i svibnja sa zaštitarom su se još nekoliko puta sastajali A.S.N. (30) i V.R. (45) koji su sudjelovali u organizaciji, ali ne i u samom činu pljačke. Njih dvojica su se dan prije pljačke sastali sa zaštitarom na parkiralištu ispred kafića ‘Vrabac’ na Vrapčanskoj cesti gdje su dogovorili zadnje detalje pljačke kao i vrijeme i mjesto primopredaje novca.

Pljačku su 8. svibnja ‘rutinski’ prema dogovoru sa zaštitarom odradili I.N. i Ž.S.Š. Upali su u poslovnicu u 8.12 sati ujutro sa motorističkim kacigama na glavi dok su u banci bili samo dvoje zaposlenika i ‘njihov’ zaštitar, kojega su razoružali, nakon čega su zaposlenike natjerali da im predaju novac iz sefa te pobjegli u nepoznato. Dva mjeseca nakon pljačke sastali su se sa zaštitarom kod nogometnog igrališta u Vrapču i predali mu 300.000 kuna, kako je i bilo dogovoreno. Protiv I.N. i Ž.S.Š. je podignuta kaznena prijava zbog razbojništva, protiv zaštitara S.H. zbog pomaganja u kaznenom djelu a protiv A.S.N. i V.R. zbog kaznenog djela poticanja na razbojništvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije