Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA-SLOVAČKA

Uhićena tri navijača tijekom utakmice u Osijeku: Policija objavila koje im kazne prijete

PIXSELL
12.10.2021.
u 13:20

Utakmicu je, inače, pratilo oko 9900 gledatelja na stadionu Gradski vrt.

Tri su navijača uhićena tijekom nogometne utakmice Hrvatske i Slovačke u Osijeku u ponedjeljak navečer. 

– Jedan navijač pokušao je ući na stadion pod utjecajem alkohola s nevažećom ulaznicom, a dva navijača palila su pirotehnička sredstava i boravila na stadionu pod utjecajem alkohola – izvijestila je PU osječko-baranjska.

Po zakonskim odredbama, novčanom kaznom od 2000 do 15.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kaznit će se osoba koja pokuša ući, dolazi i boravi na prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 promila, a za bacanje predmeta u natjecateljski prostor ili gledateljski prostor športskog objekta propisana je novčana kazna od 5000 do 25.000 kuna ili kazna zatvora od 30 do 60 dana.

– Prekršajni sud može počinitelju prekršaja propisanog Zakonom o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, uz novčanu kaznu i kaznu zatvora, pored zaštitnih mjera i mjera opreza propisanih Prekršajnim zakonom izreći i zaštitnu mjeru zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području Republike Hrvatske s obvezom javljanja u policijsku postaju, kao i zabrane prisustvovanja određenim športskim natjecanjima na području RH s obvezom boravka u policijskoj postaji te zabrane odlaska na određena športska natjecanja u inozemstvu na kojima sudjeluju hrvatske reprezentacije ili športski klubovi s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave – navode iz policije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije