Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorenje nalaza

Uhićen poznati kirurg: Sa supočiniteljima izmišljao ozljede i varao osiguranja

Opća bolnica Pula
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/8
05.02.2021.
u 14:18

Nastavak je to istrage o prevarama s osiguranjima koja je otkrivena još krajem 2019. godine, a tada je uhićen medicinski tehničar pulske bolnice Josip Penić koji je jedini završio u pritvoru.

Poznati kirurg pulske Opće bolnice Rajko Ćelović uhićen je u petak ujutro na svome radnom mjestu kad su po njega došli policajci u odorama s fantomkama na licu, neslužbeno doznaju 24sata, a Nataša Rogić Jukopila iz istarske policije potvrdila je uhićenje jedne osobe, ne navodeći identitet.

Nastavak je to istrage o prevarama s osiguranjima koja je otkrivena još krajem 2019. godine, a tada je uhićen medicinski tehničar pulske bolnice Josip Penić koji je jedini završio u pritvoru. Sumnjičilo ga se da je od 2012. do 2019. u bolničkom sustavu „BIS“ krivotvorio najmanje 200 liječničkih nalaza. Ti nalazi imali su pečate nekolicine gotovo uvijek istih liječnika. Bilo je jasno da medicinski tehničar nije mogao sam mijenjati liječničke nalaze od kojih su neki mijenjani s blažih dijagnoza u teže s izmišljenim ozljedama koje su poslije teško dokazive.

23.10.2020.., Pula - Ravnateljica Opce bolnice Pula, Irena Hrstic sazvala je konfereciju za novinare kako bi izvjestila o stanju u Opcoj bolnici Pula u kojoj su na odjelu pulmologije Covidom 19 zarazena tri pacijenta. Press konferencija odrzana na platou ispred OHBP-a Nove bolnice. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Penić je početkom listopada 2019. priznao da je ušao u posao s muljanjem osiguranja i da ga je u to uveo Nevio Aflić iz Rovinja. Za svoj dio posla  Aflić ga je u početku nagrađivao bocom vina, čokoladom ili sa stotinjak kuna. Medicinski tehničar je istražiteljima ispričao kako ta kriminalna hobotnica funkcionira. Istražitelji su još tada ispred sebe imali imena pojedinih posrednika, zaposlenika osiguravajućih kuća s područja Istre, poznatih liječnička pulske bolnice, odvjetnika i pomagača.

Nevio Aflić u najnovijoj USKOK-ovoj istrazi nad 30-ak ljudi označen je kao prvi okrivljenik zločinačkog udruženja, a Penić je istražiteljima otkrio i da je Aflić u to vrijeme svakog četvrtka dolazio kod doktora Rajka Ćelovića gdje su zajedno pisali nalaze. 

Video – Ispovijest dvojice Zagrepčana: 'Prevario nas je isti podstanar, evo što nam je učinio od stanova'

Komentara 35

GE
geler203
14:49 05.02.2021.

Znate li koliko ima sudaca s prstima u poslovima osiguranja. Ne znate? Bolje da ne znate. Podijeljena odgovornost, oboje krivi a premija se podijeli između sudaca i osiguravatelja.

DU
Deleted user
14:47 05.02.2021.

Sva sreća da su osiguranja poštena pa ne varaju kod isplata.

GU
General_U
16:31 05.02.2021.

Ima duge prste ovaj troprstić Rajko .. Ali izvući će se na onu provjrenu staru ja sam ugrožen u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije