Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četveročlana obitelj otrovala se ugljikovim monoksidom

Ugušila se 15-mjesečna djevojčica, njezina sestra i otac u teškom stanju

oklaj
Foto: Hrvoslav Pavić/24sata
1/5
17.12.2009.
u 15:34

Tragedija se dogodila u obiteljskoj prizemnici gdje je obitelj naložila ugljen nasred spavaće sobe u otvorenoj posudi.

Stravična tragedija dogodila se u srijedu poslijepodne u obitelji Radas u Oklaju kraj Drniša gdje je od posljedica gušenja ugljikovim monoksidom umrla 15-mjesečna djevojčica Klaudija Radas, dok su njezina sestra Laura (6) te roditelji Kristina (32) i Nenad (48) u teškom stanju prevezeni u splitsku bolnicu.

Kako doznajemo, tragedija se dogodila u obiteljskoj prizemnici gdje je obitelj naložila ugljen nasred spavaće sobe u otvorenoj posudi, limenoj kutiji koja je inače služila za skupljanje pepela ispod ložišta peći na kruta goriva.

“Dolazi hitno ovamo!”
Znakove trovanja prva je pokazala mala Klaudija pa je obitelj od Centra za obavještavanje zatražila pomoć. Kada je dijete dovezeno u kninsku bolnicu, liječnik je samo mogao konstatirati smrt.

- Čitavo jutro zvao sam Nenada na mobitel da mi dođe nešto pomoći u garaži, ali nije se javljao. Oko 14.30 javila se Kristina i samo je procijedila: ”Andrija, dolazi hitno ovamo”. Ušao sam u kuću koja je uvijek otvorena i ugledao ženu s mrtvim djetetom u naručju. Držala ga je grčevito i tresla se, od šoka i zime - ispričao je susjed Andrija Perić (19).

Hitna je brzo došla i uzela bebu, ali u žurbi nitko nije obratio pozornost na ostale ukućane koji su također bili kritično.

- Mislio sam da su u šoku od tragedije, ali bili su otrovani i omamljeni dimom. Laura je ležala u krevetu, Nenad na kauču, a ni Kristina nije bila suvisla. Mislio sam da je to normalno nakon šoka zbog gušenja bebe.

Pokušavao sam probuditi Nenada, tresao ga, ali nije reagirao. Bio je neprirodno zgrčen, rukama je pokrio lice, a noge su mu bile skoro pa u ustima. Tek kasnije, oko pet ili šest sati, hitna je pomoć došla po njih. Čujem da su Laura i Nenad još uvijek kritično, a Kristina je nešto bolje. Ona je, naime, nakratko bila izašla iz kuće povraćati, nadisala se zraka i vratila se. Zato se i uspjela javiti na telefon - kaže Andrija.

Velika hladnoća

On je po ulasku u kuću Radasovih nasred njihove spavaće sobe našao željeznu posudu s pepelom iz peći na kruta goriva. Radasovi su grijali samo jednu prostoriju u kući. No kako su se u srijedu temperature spustile na minus 10 te je puhala bura, otac je u spavaću sobu odnio nekoliko komada gorućeg ugljena.

Nenad je nekad bio pomorac, povremeno je radio u Italiji, a kad je bio kod kuće, zarađivao je tako što je u selu postavljao keramičke pločice. Kristina je rođena u Slovačkoj, a po dolasku u Oklaj radila je kao konobarica. Dr. Nikola Bradarić iz splitske bolnice kaže da su Radas i njegova kći malo bolje. Djevojčica je zadržana na liječenju na dječjem odjelu intenzivne njege, a otac je hospitaliziran na zaraznom odjelu.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
Jaane
17:40 17.12.2009.

Ili još bolje, za \"političku elitu\": Da Bog da imao, pa nemao.

MO
mozel
19:27 17.12.2009.

Da se radi o uhićenju generala onda bi bilo novca u izobilju ali u ovakvim slučajevima ga nema.

MA
malena27
17:15 17.12.2009.

GLEDAJ OVAMO \"politicka elito\" Hrvatske. ovi zivoti su vama na dusu. narod nema ni za ogrijev, a vi kradete i sakom i kapom. da bog da sve sto ste pokrali dali na lijekove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije