Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKTI

Ugovori za nastavak mosta u Karlovcu i ogulinski pročišćivač

ugovor
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
30.04.2010.
u 18:51

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda bit će smješten na lokaciji Galge, u jugoistočnom dijelu Ogulina.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva mr. sc. Božidar Pankretić danas je bio u radnom posjetu Karlovačkoj županiji. Tom prigodom potpisani su ugovori vezani uz dva vrijedna razvojna projekta. S gradonačelnikom Karlovca Damirom Jelićem Pankretić je potpisao ugovor kojim će grad na četiri rijeke dobiti 1,5 milijuna kuna za nastavak gradnje mosta Banska Selnica - Pokupska Blatnica.

Čak 30,8 milijuna kuna vrijedan ugovor za projektiranje, dobavu i gradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Ogulina potpisali su generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Ogulin Zdravko Paušić, direktor Hidroelektre niskogradnje d.d Rade Pilipović i direktor HST Hydro-Systemtechnik GmbH Richard Ernst.

Ugovor obuhvaća izradu projektne dokumentacije (idejni i glavni projekt) te gradnju uređaja uz ugradnju sve potrebne opreme. Uređaj će biti smješten na lokaciji Galge, u jugoistočnom dijelu Ogulina. Pročišćene otpadne vode ispuštat će se u podzemlje, zbog čega je iznimno važno postići vrlo visoku kvalitetu pročišćavanja.

 

Komentara 1

RE
rendulic50
20:20 30.04.2010.

KANALIZACIJA TREBA, samo izvodjač neka bude iz Ogulina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije