Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Udruga Zviždač zbog utaje prireza Dragičevića prijavila DORH-u

dragičević
Foto: VL
1/3
07.12.2010.
u 08:30

Bivši predsjednik uprave Ine, izračunali su u udruzi Vesne Balenović, nezakonito je prisvojio 1,116 milijuna kuna

Nakon što je Večernji list u rujnu otkrio da je bivši šef Ine Tomislav Dragičević prijavio lažno prebivalište u općini Pušća, u kojoj ima vikendicu, iako živi u Zagrebu u Rockefellerovoj ulici te tako izbjegao plaćanje zagrebačkog 18-postotnog prireza, jučer je udruga Zviždač službeno podnijela i kaznenu prijavu protiv njega Državnome odvjetništvu.

Sudska dokumentacija

Udruga Zviždač, koju vodi Vesna Balenović, svojoj je prijavi priložila i sudsku dokumentaciju iz različitih sporova jer je Dragičević tužio zviždačicu Vesnu Balenović za klevetu itd., iz koje je jasno vidljivo kako se Dragičević na sudu izjašnjavao da živi u Rockefellerovoj 57 u Zagrebu.

Udruga u prijavi tvrdi da je Dragičević zbog fiktivne adrese, koju u Pušći ima prijavljenu od 2004., oštetio proračun Grada Zagreba za ukupno neuplaćen 18-postotni prirez u proteklih šest godina u iznosu od 1,116 milijuna kuna.

U kaznenoj se prijavi navodi kako Dragičević, kao član uprave Ine koji radi na ugovor o djelu, prima bruto plaću od 146.000 kuna te kako mu zbog manjeg prireza koji plaća u Pušći svaki mjesec ostaje 4000 kuna, odnosno godišnje čak 48.000 kuna.

Dragičević je pak, navodi se u prijavi, u šest godina na taj način nezakonito prisvojio 296.000 kuna. Tom se iznosu pripisuje i 200.000 kuna koje je Dragičević “zaradio” i na rekordnoj otpremnini. On je, naime, pošto je smijenjen s mjesta predsjednika uprave Ine, dobio otpremninu od 6,784 milijuna kuna bruto.

Neka vrati novac!

Budući da je prijavljen u Pušći, na tu je otpremninu platio 10, umjesto 18 posto prireza. U udruzi Zviždač smatraju da je Dragičević prekršio članak 334 i 286 Kaznenog zakona te predlažu da DORH pred sudom pokrene odgovarajuće postupke te da Dragičević u proračun Grada Zagreba uplati iznos za koji ga je oštetio uz pripadajuće kamate. Podsjetimo, kada je Večernji otkrio priču o fiktivnoj adresi, Dragičević se branio kako u Pušći ima prijavljeno prebivalište zbog obiteljskih razloga, a njegovi susjedi iz Pušće tvrdili su da ga u vikendici nikada i ne viđaju. Jučer je pak poručio da se za sve obratimo njegovu odvjetniku...

Komentara 31

KU
kukuriku
19:36 07.12.2010.

crvena Banda...

HA
Harpoon
10:30 07.12.2010.

Nisam siguran ali pretpostavljam da dotični drug spada u klasu odličnih studenata koji su završili KKPU (Kumrovec Komunist Party University) i da je još uvijek na liniji Marksizma-Lenjinizma i diktature proleterijata. Ne mogu vjerovati da ga udruga Zviždača tako bezrazložno napada

Avatar atrpimir
atrpimir
08:46 07.12.2010.

ovaj nije za ćuzu ? aha taj je mesićev štičenik :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije