Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNA REALIZACIJA

Udruga motociklista odustaje od prosvjeda, Ministarstvo usvojilo njihove zahtjeve

Motociklisti prosvjeduju protiv naplate mostarine na Krčkom mostu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/17
30.08.2019.
u 23:07

Predsjednik udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Udruga motociklista Karavana za život - bikeri na cesti u petak je priopćila kako su dobili "službeni i obvezujući dopis" iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi "usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju".

"Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život - bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju!", stoji u priopćenju udruge.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati na vikend te je s 4000 motocikala trebao blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan.

"Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti", stoji u priopćenju udruge.

U izjavi za Hinu, predsjednik udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

VIDEO Motociklisti prosvjeduju protiv naplate mostarine na Krčkom mostu

Komentara 3

OB
ObrenM
07:33 31.08.2019.

Ova vlada (ali i bivse) razumiju samo najavu neposluha,strajka i prosvjeda.Vatrogasca Lucica teskog invalida su zavlacili godinama za financisku nadoknadu,zbog unistenog zivota.Pokusali su cak i dokazati njegov krimen.Kada su DVD-i najavili rasprodaju osnovnih sredstava,brzo se je pronasao novac.ZNA SE, da je Plenkovic i to zelio skrenuti na kolosjek socijalne osjetljivosti.Ovi su gadljivi i apoliticnima.Kad se probudi sandwich bojna biti ce minusa.

DU
Deleted user
08:36 31.08.2019.

Prestanite voziti kao manijaci i sve bu OK!!!

Avatar MarkoHR
MarkoHR
07:01 31.08.2019.

Ako bi svi ti zahtjevi bili 100% ispunjeni JUČER, sigurnost motorista u prometu ne bi se bitno povećala. Oduzimanje prvenstva prolaza, to se najčešće događa motoristima, i najviše ih ugrožava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije