Naslovnica Vijesti Svijet

Ubojica iz Bosne i Hercegovine je vjerski fanatik s poremećajem ličnosti

Bjegunac koji je tijekom nedjeljnog dana ubio policijskog službenika i dalje je u bijegu.
10. veljače 2019. u 22:13 6 komentara 1719 prikaza
Čovjek je lud i na slobodi, kaže o Gačiću premijer kantona sarajevo

Edin Gačić, najtraženiji bjegunac susjedne Bosne i Hercegovine, još je prije dvije godine bio dobro poznat institucijama te države.

STRAH U CIJELOJ BIH “Nema spavanja dok ne nađemo četverostrukog ubojicu Edina Gačića”

Za ubojicom koji je u nedjelju ubio policajca Mahira Begića, a početkom tjedna Sauda Sultanića policija još uvijek traga. Ono što zastrašuje i začuđuje jest njegova povijest koja je sve samo ne normalna, piše Klix.ba.

Centrima za socijalni rad u Sanskom Mostu i u Banjoj Luci kao i policijskim agencijama u RS-u i Federaciji BiH sredinom 2017. godine došlo je pismo kojim ih se obavijestilo o puštanju Edina Gačića na slobodu.

On je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina s izrečenom mjerom sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog počinjenog ubojstva. Ipak, 2003. godine ta mjera mu je ukinuta.

Ubojstvo policajca u BiH Potraga u BiH Strah zbog odbjeglog ubojice: Ljudi ne izlaze iz kuća, naoružani čuvaju obitelj

Presudu koju je dobio 3. veljače 2003. godine izrekla mu je kaznu od 20 godina zbog ubojstva, a tamošnji Vrhovni sud je kaznu preinačio na dvije godine manje. Sljedeće, 2004. godine presuda je preinačena na jedinstvenu kaznu od 19 godina i 11 mjeseci, a uz to mu je opet propisana obveza liječenja u psihijatrijskog bolnici.

U otpusnom pismu stoji da su očigledni psihijatrijski problemi osuđenog. Također piše da boluje od poremećaja ličnosti, šizofreno-paranoidnog tipa, a boravkom u zatvoru utvrđena je i abnormalna ličnost sa svim elementima paranoične slike.

- Vještak psihijatar je konstatirao da je riječ o vjerskom fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja i koji smatra najvećim grijehom neizvršenje svojih ideja bez obzira koliko devijantne bile. Prije počinjenja kriminalnog djela neko vrijeme je živio u Bočinjama s mudžahedinima. Jedna od žrtava ubojstva je njegova majka. S odjela forenzike pušten je na korištenje vikenda što je iskoristio da bi majku lišio života. - stoji u dokumentu koji potpisuje direktor zatvora u Bihaću.

Daruvarac izašao iz istražnog zatvora

 

 

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas