Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH U CIJELOJ BIH

“Nema spavanja dok ne nađemo četverostrukog ubojicu Edina Gačića”

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
10.02.2019.
u 20:42

Za Gačićem traga policija iz cijele zemlje, a u samom Sarajevu uvedene su posebne sigurnosne mjere zbog ubojice u bijegu.

Traje velika potraga bosanskohercegovačke policije za Edinom Gačićem (na slici), mudžahedinom i sad već četverostrukim ubojicom. On je nakon ubojstva Sauda Sultanića prošlog ponedjeljka u Podorašcu kod Konjica u subotu ubio i policajca Mahira Begića (48) blizu naselja Tarčina.

Prema neslužbenim informacijama, policajac je ubijen na isti način, prostrijeljen pa uboden nožem, kao i trgovac kod Konjica od čijeg se ubojstva Gačić nalazi u bijegu. Begića je s teškim ozljedama i u lokvi krvi pronašao kolega. Prema nekim informacijama, nesretni policajac borio se s ubojicom s obzirom na to da su na tijelu vidljive posjekotine, a ustrijeljen je u glavu i ruku. Ubojica je uzeo Begićev pištolj i dao se u bijeg.

Odmah nakon što se vijest o ubojstvu policajca proširila, Tarčinom i okolnim mjestima zavladala je panika. Odmah su se pojavile sumnje da je ubojica Gačić, što je kasnije istragom i potvrđeno.

Već je ranije osuđivan zbog ubojstva suborca krajem rata te svoje majke nakon što je izašao iz zatvora.

Mještani su se zaključali u kuće i samo rijetki su izlazili. Pored policije koja je na terenu od ponedjeljka te dronova, za opasnim ubojicom traga i jedan helikopter, a područje se pretražuje i termokamerama. Navodno, koristi više mobitela s 3G mrežom da bi pratio što objavljuju portali i time izbjegavao policiju.

Mogućnost da se naoružani višestruki ubojica skriva u nekim od kiseljačkih sela mnoge je uznemirila.

– Nije jednostavno, znamo na što je spreman, a i da je naoružan – kazao je mještanin Zabrđa. Među žitelje ovog, ali i susjednih sela uvukao se strah i nemir.

– Nije da nas nije strah, ali nije nam ni prvi put. Mi uz ovakve i s ovakvima kao što je Gačić živimo godinama. Samo je pitanje kad će koji od njih krenuti u ostvarenje svojih suludih zamisli – prokomentirao je stanovnik Lepenice.

I u Sarajevu su uvedene posebne mjere sigurnosti, i to zbog početka zimskog Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) koji je okupio više od tisuću i pol sudionika iz 46 europskih država.

1/8

Nakon izvanredne sjednice vlade Sarajevske županije njezin predsjednik Edin Forto kazao je kako su angažirane sve raspoložive snage u županiji, a zatražena su pojačanja iz drugih policijskih agencija kako bi se što prije lociralo i uhitilo Edina Gačića za kojega se sumnja da je počinio taj zločin.

Uvedena je neka vrsta izvanrednog stanja u policiji i ukinute su redovite policije smjene, objasnio je županijski premijer dodajući da za policajce “nema ni spavanja ni godišnjih odmora” dok se ne pronađe i ne uhiti Gačića.

– Imate čovjeka koji je lud i koji je na slobodi – kazao je Forto novinarima.

Potvrdio je i kako su dodatne mjere sigurnosti uvedene u samom Sarajevu pri čemu je posebna pozornost posvećena zaštiti škola i vrtića, no nije pojasnio zbog čega su upravo ti objekti pod posebnom zaštitom. Istragu o ubojstvu policajca za sada vodi tužiteljstvo Sarajevske županije.

Odvjetnik obitelji pretučene Zadranke nakon puštanja Daruvarca

Komentara 10

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:22 10.02.2019.

Izetbegovicevac se otrgao sa lanca. Uzgajali su ovakve da im ubijaju za islamsku BiH. Sada se te islamisticke zvjeri okrenuse protiv gazda.

IB
ibiza
22:27 10.02.2019.

ima on dobru logistiku koja ga podrzava, inace nebi on mogao bijezat...

SC
schwertransport
21:46 10.02.2019.

SIPA ima ljek za njega do jutra je on kod alaha i 1000 djevica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije