Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Zagrebu preminuo don Anto Baković

Za svećenika je zaređen 1959. Kao bogoslov, a kasnije i svećenik, proveo je deset godina robije u sedam zatvora
26. siječnja 2017. u 16:15 14 komentara 2253 prikaza
Anto Baković
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Velečasni Anto Baković preminuo je danas u KB Zagreb, javlja ika.hr. Vlč. Baković se od 6. siječnja nalazio u u Svećeničkom domu sv. Josipa a danas je u ranim jutarnjim satima hospitaliziran u KB Zagreb na Rebru, izviješteno je iz Svećeničkoga doma.

Don Anto Baković rođen je 1931. u Goraždu. Za svećenika je zaređen 1959. Kao bogoslov, a kasnije i svećenik, proveo je deset godina robije u sedam zatvora. Umirovljen je 1983. i od tada proučava pitanja demografske obnove Hrvatske, a od 1990. bavi se istraživačkim radom o hrvatskim mučenicima 20. stoljeća.

>> Don Baković predao knjigu papi

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • ilijan:

    Pokoj vječni daruj mu gospodine!

  • Torcidas:

    Počivao u miru.

  • milja.madunic:

    Prvi put 6 god. Kada je kao Bogoslov u tkz jna na pitanje nekog oficira "pope Bakoviću sto ti imaš reći o zločincu Stepincu" ,a Anto odgovori: Druže on je za mene Svetac,a ne zločinac. Drugi put 6 god. Zbog ... prikaži još! nadrilječništva kada je kao svećenik spasio stotine bolesne hrvatske djece na Vlašiću nabavkom lijekova. Zbog tih su se "zločina" nad njim izživljavali 10 god. Od .Vardara pa do Triglava, a naročito u Nišu. Pokoj mu njegovoj velikoj hrvatskoj duši. Štovatelj iz Zadra