Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPATIJA

U Vili Angiolini predstavlj​ena poštanska marka '170 godina turizma u Opatiji'

marka
11.06.2014.
u 15:33

Vrijednost marke je 2,80 kuna, a tiskana je u sto tisuća primjeraka

U znamenitoj opatijskoj Villi Angiolini predstavljena je danas prigodna poštanska marka "170 godina turizma u Opatiji", koju je izradila Hrvatska pošta u suradnji s Turističkom zajednicom Opatije. Ovo je druga opatijska poštanska marka posvećena vrijednoj obljetnici, prvu je Opatija dobila za 150 godišnjicu hrvatskog turizma. Dizajn marke potpisuje dizajnerica Dubravka Zglavnik Horvat, nominalna vrijednost joj je 2,80 kuna, a tiskana je u nakladi od 100 tisuća primjeraka. Uz marku predstavljen je i prigodan žig.

Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić zahvalila je Hrvatskoj pošti što je prepoznala značaj ove velike obljetnice i izradila poštansku marku "170 godina turizma u Opatiji" koja se već od danas može kupiti u poštanskim uredima. Petričić je pozvala Opatijce i turiste da iz Opatije pošalju razglednicu s prigodnom markom nekoj dragoj osobi uz poziv da posjete Opatiju koja je povodom obljetnice priredila brojna koncertna događanja i glazbeno scenske spektakle. A opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić ispisao je odmah na svečanosti tri razglednice koje su s prigodnom poštanskom markom i žigom poslane iz Ville Angioline predsjedniku Ivi Josipoviću, ministru turizma Darku Lorencinu i primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini.

>> Ovo je naljepša poštanska marka u Hrvatskoj, a prizor s nje se obnavlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije